Дали може да се откаже барање за потрошувачки кредит и дали нешто се наплаќа? Предолго трае процедурата па сакам да ја прекинам
Здраво девоојки почнаав на работа пред некој ден кога може да земам кредит, колку време треба да помине
Koj e najdobar potrosuvacki kredit od NLB? Mi treba 5 000e a gledam imaat violetov i neznam si kakvi razlicni
За различни категории луѓе се..пензионери, вработени, приматели и неприматели на плата..различен рок на отплата, различно е над колку илјади бараат жиранти итн итн Тој што е со "плус" има и осигурителна полиса ...
Здраво, поднесов барање за станбен кредит во Халк со потпишан преддоговор, но ќе мора да го откажам барањето поради некои др случки во животот. Ме интересира дали и колку се плаќа за откажување, има некој искуство?
Девојки дали за да се земе станбен кредит мора да се даде учество или наместо учество можам да ставам нешто под хипотека?
Ти секако го ставаш станот кој го купуваш под хипотека. Ако сакаш без учество треба да ставиш и друг стан/куќа под хипотека ама сметај дека една може да не е доволна зашто банкарските пресметки не ја рефлектираат реалната вредност на имотот. Прашај си во банка за најсигурно, имаш опција и да комбинираш потрошувачки со станбен кредит, првиот да иде за учество.
Знам дека станот што го земаш оди под хипотека,и дека може потрошувачки,само незнам дали има опција да не се даде учество,туку уште на пр плац под хипотека.Најубаво во банка да се распрашаме.
Здраво ми треба помош имам земено од Halkbanka 2 минус плати и кредитна картичка дали постои можност да ги затворам тие некако и од едно место да ми одбиваат од плата?
Dali ako sum zirant na golem potrosuvacki kredit,okoli 16000 evra,a kreditot e izvaden pred pomalku od godina dena,moze da mi odobrat moj licen kredit okolu 5000 evra. Kreditot na koj sum zirant redovno se plaka
зависи колкава ти е платата... Да знаеш резервирани ти се 3 тина ос платата за жирантот, па се зависи од колкава плата земаш
Девојки Ве молам за одговор што се случува со кредитите на луѓето доколку банката се спојува со друга банка? поточна за охридска со шпаркасе