Пробљв во друга газдата мој као демек проблем со ујп неможело бла бла па сега веќе каснам недела една а платата ми легмува таму се плашам нареден месец пред втората рата да не ги земат сите односно повеќе одпола па да останам и со неплаќања на други брзи кредити...
Ај ке ве молам кажете ми неплаќам кредити пример работам на црно немам ништо на мое име живеам со родители ако се одлучам да работам на црно и немам прилив по основ на плата дали можи да застарат кредитите?
Имам еден да еве ратата една не ја платив имам и брзи ги платов но на 10ти со траен налог ми влечат а на 5ти земам плата ако ми повлечат за кредито овај месец ке немам за брзиве и на две места ке влезам вдупка итд.
Кој се последициве од една неплатена рата имам и жирант и дали можам со повик или како да го откажам тој траен налог
Твојот долг ќе треба да го плаќа твојот жирант. Ама немој да мислиш дека така лесно ќе поминеш, дека некој е будала да враќа твој долг. Жирантот сакал да испадне добар, имал доверба во тебе, сакал да ти помогне да ти одобрат кредит, ама немој да мислиш дека со задоволство ќе плаќа. Ќе гледа на секој начин да ти ги земе парите што ќе мора да ги плаќа.
Пробав во друга банка му кажав на работа ми вади изговор проблем со ујп нее активна сметката ми вели а од банка ми рекоја се ок и можам да ја користам . Но така полошо можеби поголеми трошоци ако дојде до блокирање. Кој се последициве од една неплатена рата имам и жирант и дали можам со повик или како да го откажам тој траен налог Јас несакав да стигне до ова ниту сакам него да го малтретират а шо како ке биде незнам ни како е процедура пошто јас во никакви односи сум нејкеме да се видеме не друго
Како знаеш плаќај си ги кредитите, па ако треба само леб јади, зашто никој не те терал толку да се задолжуваш. А долг си е долг. Секој ден ќе ти се зголемува и пак ќе мораш да си го вратиш.
Како не ви е срам така да ги заглавувате жирантите пууу! Ви верувале, ви се нашле да ви помогнат а убаво било дур сте земале кеш ама тешко да вратите! Така мој близок му беше жирант на најдобар другар и другарчето избега за Америка и он плаќа огромни суми..Жирант освен на брат/ сестра на никој не би била!
Јас сам сакам да излезам од сево ова несакам тој да заглави јас тука сум не бегам нема да сум странство.и поќе пола од тие пари беа делени со нејзе не зборај на памет ми стигна казна бев неколку месеци без работа
Дали е можно договор со банката на пролонгиранје правење повеќе рати пимала сума со цел излегување од ова и вметнување на ратата заостаната
Да но ако го укинам трајниот налог нема да ми земат пари повеќе дур не однесам јас и платам извадам од таа сметка нели?
Неможеш да го укинеш трајниот налог, во договор за кредит ти стои истиот и автоматски ти блокира средства од трансакциска сметка. Оди во банка консултирај се, ако си вратен на работа може да направат комбинација.
ако си вработен, најубаво да си поднесеш за нов кредит ,да го затвориш стариот и да ги вратиш брзите.Така само една рата ќе плаќаш, а за ратата за кредитот јас лани кога беше тоа одложувањето на кредитите , не платив рата т.е мислев уште важи таа мерка, и камата си платив 2000 ден.Колку порано си ја платиш ратата толку поубаво
Траен налог е на датумот да ти запрат од сметката пари, нели? Е сега моето прашање е дали и покрај тоа што имаш траен налог, дали може и пред датумот да си платиш на шалтер? И дали откако ќе платиш на шалтер рата, на датумот повторно ќе ти запрат од сметка?
Дечки, немојте да се лажете за кредити од штедилница, најлоша пресметка на каматна стапка имаат особено од штедилница Фулм најголеми преваранти се, само можете да се заглавите со нив!
Dobra vecer , bi sakal da prasam za kolku vreme moze da dobijam kredit hipotekaren na kuka do 6000 evra na 3 godini i kolku bi bila ratata , ne sum vraboten no dali toa e problem ? Vi blagodaram odnapred