1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кредити

Дискусија во 'Дом' започната од Ariel, 12 февруари 2010.

1. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Ако не си вработен не можеш да подигнеш кредит.

2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Сакаме со сопругот да подигнеме кредит платата му е солидна моментално зема 47 000 а јас 20 000 сакаме да дигниме кредит од 10-15 илјади евра за изградба на куќа или за купување со наше учество од 50 % во кеш. Дали е подобро да се земе потрошувачки кредит или станбен. Да напомен доколку се решиме задоградба не планирам да плаќам на државата 10 000 евра комунали или колку и да е.. Прв кредит ќе ни биде во животот, а незнам дали да прашам вбанка ќе бидат искрени кој кредит е подобро да го искористиме...

3. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Може да подигне кредит бидејќи ќе ја стави куќата под хипотека.
    Но мислам сепак дека не е добра идеа со оглед на фактот што не е вработен и во случај да не може да го сервисира кредитот на време може да остане буквално на улица.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Станбениот си е баш за таа намена и има помали каматни стапки, со тоа што ќе бараат да се стави под хипотека станот што ќе го купувате т.е. Куќата каде ќе доградувате, додека кај потрошувачкиот не ама таму се повисоки каматните стапки. Најдобро е да разговарате во банка и за двете варијанти, подробно ќе ви објаснат кој кредит може да го искористите и под кои услови. Добри сте со примања така да лесно ќе ви го одобрат.

На srce1507 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Не знам, јас мислам дека нема шанси да земе а да е невработен, макар и неколку недвижнини да стави под хипотека.

6. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    208
    прашање до тие што повеќе се разбираат со кредити ,ме интересира дали може на пример да земам кредит на 10 год сума на пример 15-20 илјади евра и да го вратам на банката за помалку од 10 години веќе 4-5година?

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    17.983
    Можеш, ама ќе си платиш пенали.

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Можеш, ама ќе прашаш во банката какви се условите за предвремено отплаќање, може предвреме да се отплати кредитот секако и може да биде и без плаќање на пенали и без плаќање на каматата за преостанатите години, ама се зависи од тоа што ќе се договориш со банката.

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.233
    Mozes, a za predvremenata otplata zavisi od vidot na dogovorot za kredit i bankata od koja sto si go zel. Konkretno Stopanska AD Skopje nema penali za predvremena otplata na obicnite potrosuvacki krediti, dokolku go isplatis porano plakas kamata do denot na celosna otplata, ne i onaa sto bi bila idna. Kaj stanbenite i hipotekarnite imas provizija za predvremena otplata od 3% dokolku go otplatis so refinansiranje od druga banka, a nemas provizija dokolku go otplatis predvremeno so sopstveni sredstva (nad 15000 evra se bara i poteklo na tie sredstva). Najubavo e da se konsultiras so konkretnata banka pred da apliciras kakvi im se uslovite za predvremena otplata.

10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Со сигурност знам дека можи да земи иако не е вработен штом во залог става недвижност.

11. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    А како ќе го отплаќа кредитот ако не е вработен? Дури и по брзите кредити не ти даваат пари ако си невработен не па за стамбен кредит. Нема да му одобрат.

12. Katy28

Katy28 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    54
    За колку време ќе те известат во врска со кредитот дали си одбиен или ти е одобрен по поднесување на документи?? Конкретно се работи за Стопанска Битола... плссс одговор

13. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Нив не му е гајле дали е вработен или не кога остава залог, ќе му ја продадат куќата ако не плати и тој после нека му ја мисли.
    Голема грешка си дури и некои од фирмите за брзи кредити даваат на невработени. Само не ми е јасно на кој начин ќе се наплатат после.

14. Leroy

Leroy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    94
    Дали може да се земе кредит со прекинат работен стаж од неколку дена?

15. mg13

mg13 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    61
    Здраво членки,

Ме интересира дали некоја има искуство со станбен кредит од УНИ банка? Сакам да земам станбен кредит од 50000 до 60000 евра, на страната пишува дека е со 100% финасирање, дали со тоа нема почетен влог? Доколку некоја има искуства со оваа или со друга банка за станбен кредит би ве замолила да споделите ваше искуство.

16. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    663
    Здраво, имам едно прашање во врска со станбен кредит. Вака јас сум вработена во америчка фирма, сега тука сум пријавена на 18к, а остатокот од платата ја земам во долари (поточно 500$), со тоа што регуларно си плаќам данок во ујп за доларите,имам и амерички и македонски договор. Сега прашањето ми е дали може да не ми го бројат девизниот прилив при предметување за кредит во банка, туку да се рачуна како да имам 18к плата?
    Во понеделник ќе одиме во НЛБ да се распрашаме што како и колку би ни дале кредит, и двајцата сме со над 40к плата не би требало да не ни одобрат сума околку 50-55к евра, моја претпоставка.

17. Pozitiva

Pozitiva Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    35
    Jas i soprugot apliciravme za hipotekaren kredit vo stopanska od 45000 ev i 10 000 ev ucestvo za kupuvanje na nova kuka 54 000 ev. No procenitelot ja procenil pomalce i ni davaat 35 000 ev. Ima i dr problem jas kako kokreditobaratel poradi poranesen kredit sto sum kasnela nekolku pati sum so losa kreditna istorija. I sega sme odbieni . Sto da pravime vo slucajov? Inace imame i dvajcata zaedno primanja od 55 000 den i rabota vo pogolemi firmi . Kombiniravme plus so potrosuvacki no ni doaga mn rata nad 350 ev mesecno a vaka so ovoj hipotekaren kredit ni bese 250 ev. Da probame vo dr banka ??

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.377
    Пробајте во друга банка. А најубаво човек да најдете некаде, за жал така најлесно ќе завршите работа.

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.377
    Во некои банки нема пенали. Прашај си таму ќе ти кажат.

20. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    663
    Дали мора да си пријавен на неопределено време како коктедито барател за станбен кредит или може на 3/6 месеци?