Jas imam dva krediti eden potrosuvacki za kolata, i drug stanben za stan. Vo halk banka za 4 dena mi gi odobrija potrosuvackiot, dodeka stanbeniot koga go odnesov preddogovorot za stanot, posle toa za 5 dena.
Jas zemam krediti za stanovi so se vekje izgradeni i namesteni, gi kupuvam i iznajmuvam, so toa so ratata za kreditot da se pokrie so kirijata
Не, не треба никаква потврда, само треба да имаш неколку плати уназад примени на истата сметка на која што аплицираш за минус, па проверуваат во банка за тоа директно.
Не се сеќавам баш бидејќи беше пред околу 3 години ама мислам дека веднаш одобруваат на лице место, јас сум во Стопанска Скопје.
Зависно од банката се условите. Кај мојата банка мора да си минимум една година на неопределено работно време за да ти одобрат. Потврда мислам не треба.
Во уни банка ми бараа потврда од работа за да ми одобрат минус 3 плати, а после тоа се префрлив во стопанска, веднаш после првата плата добив 2 плати минус, без никакви документи
Дали можеш да продадеш куќа/стан кој тековно го исплаќаш преку станбен кредит? Се прави ли таков договор за банката?
edno prasanje barame kredit od 20 000 evra od nlb i nase ucestvo od 10 000 evra kukjata sto ja kupuvame vredi 30000 ,prasanjeto mi e dali tie 10 000 sto nie gi davame kako ucestvo ke se prefrlat zaedno so tie 20 na smetka na prodavacot da ne ne sme razbrale nie dobro pa na kraj da ostaneme bez tie 10 000 ucestvo .Kako funkcionira ova so ucestvo davanje
Би требало банката да ги префрли тие 20000 кај продавачот кога ќе ви одобри кредит и ќе склучите договор. А кога ќе се потпишува главниот договор за купопродажба до тогаш најкасно да го префрлите и вашето учество. А зависи и како ви е склопен договорот за купопродажба, тој го прави адвокат.
На маж ми сум жирант,т.е само на нотар се потпишав , не заверував ништо на работа.Дали ќе влијае ако јас сакам да земам кредит?? позз
Секако дека влијае кога си жирант, тоа значи дека ако маж ти не плати, ќе платиш ти иста сума и таа се зема предвид кога би барала кредит.
Тоа зависи од многу фактори. Висина на платата, висина на рата, кредитна историја, се' се разгледува. Во банката со некој референт ќе си направиш муабет(ако имаш познат уште поубо), детално ќе провери дали има шанси да ти дадат.