Дали би прифатиле да бидете жирант? Другарка далечна ми се јави и ми вика да те ставам жирант да ми помогнеш и реков извини ама не се мешам во такви работи и женскава се налути, немам кредити и не сум упатена, па дали постапив исправно еве не знам, да каже некој ако е жирант на некој?
Во денешно време не треба што се вика ни на некој свој најблизок да му бидеш жирант што ти е фамилија, а камо ли на пријатели, колеги, особено па ни во сон на некои далечни како во твојот случај далечна другарка. Паметно си постапила што си ја одбила. Зашто таа може нема да плаќа, па ти ќе си го окркаш ќе треба нејзини долгови да враќаш. Па оди после најди ја да ти ги врати парите што ти ќе мораш да ги дадеш. Па после ќе ти се смее што си била будала да прифатиш жирант да и бидеш. Затоа на никој не се нафаќај никогаш жирант да му бидеш.
3тина од платата твоја ти е резервирана за нејзиниот кредит, јас на сестрами не и се потпишав жирант не пак на некоја другарка
Во процес на развод сме со сопругот,тој има потрошувачки кредит за враќање уште 9800 евра кој го имаше земено дур бевме во брак,на договорот за потрошувачки кредит јас сум потпишана како согласна страна во својство на сопруга. Ме интересира дали ако не плаќа редовно заостанува со рати итд банката мене ќе ме терети како согласна страна или со решението за развод се оградувам од неговиот долг спрема банката?
Фала Ви девојки, многу се пазам за вакви работи секогаш одбивам поврзано за пари и кога треба да потпишам нешто, во право сте, фала ви на објаснувањето, сигурна сум од мене побара бидејќи знае дека немам кредити па мислеше ќе прифатам, сега ми е јасно
Од која банка сте задоволни со поволни услови за потрошувачки кредити? Моментално сум на стопанска, но камативе се премногу високи ......
Здраво, има некој искуство или можеби знае како оди процедурата за аплицирање на станбен кредит? Дали пензионер може да аплицира, дали жирант може да биде некој што работи во странство?
Zdravo, Dali nekoj imal iskustvo da mu se odobri stanben kredit ako se raboti za prijaven na neopredeleno vreme za poveke od 2ipol godini no so neprekinat staz vo 2 razlicni firmi? Se raboti za.plata nad 40+
Zdravo Dali nekoj znae za vo nlb banka za plata minus da zemes sto e potrebno dali treba potvrda od rabota? E sega imam eden kredit tamu koj mi e pri kraj uste 2 rati mi ostanaa sekoj mesec redovno uplateno.
Земи документи од нивна експозитура, барање за дозволен минус и потврда за работен однос што треба да ти ги заверат на работа и поднеси го барањето во банка. За ден-два има одговор.
прашања до тие со се разбираат во кредити, оти јас појма немам искрено. 1. колку кредит би ми одобриле без жиранти, колку со еден, два ? ( пример за сума од 30.000е) 2. дали може жирант да ми биде лице пред пензија или пензионер 3.дали може да се обнови кредит кој е хипотекарен за да се купи нов стан од лице пред пензија а јас да му бидам жирант