Здраво на сите. Моја познаничка сака да подигне кредит околу 2.000€. Не е вработена но зема месечно детски додаток и прашањето ми е колку време(год) ќе треба да го исплаќа и по колку проценти од парите ќе и скратуваат од банката за исплаќање на тој кредит. Btw. Зема околу 10.000 денари детски додаток…
Таа не е вработена бидејќи зема детски додаток. Во меѓувреме имаат фамилијарно свој бизнис добро заработуваат но проблемот е што на нејзино име и сметка се парите што ги добива од детскиот додаток
Има начини и за такви, јас ќе ти бидам жирант ама ќе потпишеме договор кај нотар дека со евентуално две доспеани а не платени рати на кредитот твојот стан ќе припадне во моја сопственост.
Обезбедување на побарување - фидуцијарен пренос (подобро здравје) јас да сум доверител така ќе постапам.
Ги имам истиве прашања. Сакам да земам стан под хипотека, ама жирант да ми биде пензионер/ родител. Дали ќе ми одобрат? *Имам редовни примања.
Здраво ме интересира дали некој скоро земал потрошувачки кредит од стопанска банка. Поточно се работи за 15.000 евра и дали истиот бил одобрен? Платата ми е 35.000.
И мене ми спомнаа да аплицирам за 10000,ама мене ми требаат повеќе средства затоа сакам за 15000е ме мачи тоа дали ќе ми биде одобрен
За 15000 еур платата треба да ти е 35000 минумум и да немаш други високи рати по основ останати кредити, картици, минус плати и сл. Ако ти е прв кредит во животот, нема шанси да ти одобрат 15000 еур како за првпат бидејќи ќе немаш кредитна историја.
Имам картици во стопанска и минус плата исто кај нив , бидејќи сум нивни клиент. Да прв кредит ми е . Што значи да не се надевам многу.
Имам уште едно прашање, денеска ми го одобрија кредитот од 15.000 е . Е сега прашањето ми е после колку време треба да помине да аплицирам за поголем кредит пример станбен? Дали има некој со вакво искуство?
Еко кредит земал некој? Дали уште даваат грант? Не сум земала претходно кредит, моментално сум на породилно, вработена пред 1 година. Сакам да земам нешто ситно, околу 4000 евра.
Dali mozhe da se zadocni dve nedeli za plakjanje na rata za potroshuvachki kredit od nlb tutunska banka ?
Здраво, може некоја од вас што работи во банка да ми пише во пп? Ме интересира нешто околу стамбен кредит? )
Здраво, дали ако земам станбен кредит морално е да платам пари и унапред на банката е опционално па може со ратите и каматата?
Може е глупо прашањето но ме интересира. Сакаме со мм да земеме кредит/ потрошувачки т.е он ќе го земе кредитот на негово име , дали во фирмата кај што работи кога ќе му ја книжат платата ќе имаат увид колкав кредит имаме земено или они немаат увид колкав кредит сме земеле?
Здраво, дали некоја од вас има аплицирано за НЛБ мКлик потрошувачки кредит? Како оди процедурата, бараат ли документи некакви?