Дали некој има искуство со кредит во Прокредит? Конкретно кредитот за Фриленсери, ама генерално ме интересираат мислења за банката.
Ако ти требаат плус 15 000 евра нема да можеш да го обновиш постојниот туку ќе мора да земеш нов. Е сега зависи од кредитна историја дали ќе ти дозволат.
Не мора да значи. Се гледа колку е расположливиот износ од средставата. Не само колкава и е платата. Потоа гледаат во МКБ, македонско кредитно биро, во која ризична група сте. Не е толку просто земање кредити, само да зависи од висина на плата. Ако сакаш земај и 10.000 евра плата, ако имаш лоша кредитна историја не ти даваат. Е сега добро е што и сами можете да си зивадите изврштај на МКБ страната, и да си видите која ризична група сте. Се гледа се. Блокади на сметки, каснење со плаќање кредити, кредитни картички..
Nekoj dali znae ako kasni nad 3 meseci po brzive krediti i ako imas covek u banka dali moze da se izvadi kredit za refinansiranje
Zdravo sakam da prasham kredit od komercijalna banka da podignam od 2000 evra, rabotam skoro 4 meseci prijaven na opredeleno vreme so primanja od 27000, pa ima li shansi da mi odobrat kreditot i dali treba zhirant i da idam vo firmata da mi potpishat za kreditot? Fala odnapred.
На било каков брз кредит банка не дава никаков кредит. Прашање дали има некако можност со меница да се земе кредит без сопруг/ сопруга?
Ако станува збор за обична меница може. Но ако станува збор за Меница во форма на Нотарски Акт малку потешко . Ако кредитниот одбор одлучи дека како учесник во меницата треба да се изземе брачниот другар, тогаш нотарот врз таа одлука се повикува и нема да се потпише брачниот другар. Тоа е еден вид отстапка од правилата и е многу редок случај- треба да има многу добро оправдување за тоа. Инаку при секоја Меница во фирма на Акт или Солемнизација на Договор на Норар се доставува венчаница ако е во брак или извпд на родени како доказ дека не е во брак и ако има брачен другар се потпишува како согласна страна