Здраво. Би сакала да прашам дали имате искуство со Уни Банка и ТТК Банка. Сакам да аплицирам за потрошувачки кредит па не сум сигурна каде условите се подобри.
Здраво, дали за потрошувачки кредит до 5.000е има врска дали работниот договор е на определено? Секој договор ми го прават на определено време и пред истекот потпишувам друг на 6 месеци и така во круг. Не знам дали ќе ми прави тоа проблем за во банка, совет?
Во фирмата сега во Април правам 6 месеци, нема прекин во стажот измеѓу договорите. Прво имав договор на еден месец, па на три и сега последнот го потпишав на 6, наредниот пак на 6 ми рекоа ќе ми е и после тој ќе биде на неопределено. Не знам дали вака ми направија дека во Јуни отварам породилно..
Најубаво во банка прашај си зошто секоја банка различно е. Централна кооперативна банка мислам дека даваа и со определено ако си. Тутунска не даваат 100% од искуство ти кажувам.
Ако ти е толку стажот, не верувам дека ќе ти дадат кредит. Ама сепак прашај. Јас имам кредит преку Централна кооперативна. Даваат ако си на неопределено или на определено минимум 2 години без прекин на стаж. Јас бев на неопределено и едвај ми одобрија. Строги им се условите. Комерцијална не даваат на определено.
Можеби имаат сменето нешто. Многу се строги со давање кредити после короната. На маж ми му оодбрија. Ама тоа беше пред околу 7-8 години.
Колку се чека за рефинансирање на кредит? Со сите средени документи, редовно плаќање, се. Ме заебаваат со денови.
Здраво, ако може едно мислење, сакаме да подигнеме станбен кредит но на половен стан а тој би чинел 40.000 евра може и повеќе, се распрашавме и ни рекоа до 50.000 давала банкава се разбира со хипотека на тој стан и учество наше 10.000, е сега прашањето ми е дали ќе биде потребно и другиов имот во наша сопственост што е да се стави под хипотека или пак не и таа проценка што банката ја прави дали може да биде повисока од продажната цена?
Ако го ставите под хипотека и другиот имот, може да барате поголем станбен кредит. Проценката може да биде поголема. Во нашиот случај така беше.
Подобро е за кола да се земе автомобилски кредит или потрошувачки? Која банка има најповолни каматни стапки?
Сакам да земам кредит 25 000 евра за стан.Пола од сумата ја имам.Вработена сум на определено односно последниот договор ми е на 1 год.Зимам убава плата.Што мислите со овие услови дали би ми одобриле кредит и во која банка би ми одобрила?Уште не сум се распрашала по банките