Ако имаш непрекинат стаж од две години, не би требало да имаш проблем. Во Комерцијална банка нема шанси да ти дадат кредит ако си на определено. Членка погоре пишала дека и во Тутунска не даваат. Прашај во останатите банки.
Здраво! Со маж ми се размислувавме да купиме куќа. Најдовме една многу убава но доста стара куќа и бара сериозно реновирање што ќе не чини минимум 40 000 евра. Исто така и за куќата ќе ни треба кредит, имаме пари само за учество 15% и уште 5-6 000 евра на страна. Дали е можно да се земе заеднички кредит за куќата и реновирањето или тие ќе одат посебно? Aко е посебно кредитот за реновирање, дали ќе биде потрошувачки или станбен? Дали е возможно воопшто да се земе кредит за реновирање ако реновирањето го планираш на своја рака а не преку проект од архитектонско студио? - маж ми е водоводџија и има многу познанства со мајстори, а мајка ми е дипломиран архитект па по таа линија мислевме самостојно да изреновираме.
Паметно размислувате, старите куќи ретко кој сака да ги купи зошто бараат доста пари за да се реновираат. Ако мајкати е Архитект а сопругот водоинсталатор без големи улагања за кратко време ќе ја средите. Гледајте да ја купите да ја прилагодите да може да се вселите, мажоти за 1 година ќе ја направи како нова потоа. УБаво размислувате, но не мора се одеднаш тип топ да сакате да направите, стрпете се 1 година 4 пати поевтино ќе ви излезе реновирањето! Чекор по черко! Среќно!
Dali bi mi odobrile potrosuvacki kredit na plata od 50000 den , so zemen brz kredit 20000den i potrosuvacki od istata banka od 6 000e? Navreme plakano sekoj mesec...sto mislite?
Dali nekoj znae koj e ulovot za refundacija na kredit,i zemanje na pogolem kredit od postoeckiot. Da napokenam redovno se plakjani ratite,a platata mi e mnogu povisoka vonodnos na platata na koj mi go odobrija kreditot
Условите се истите. Треба да ги дадеш истите документи кои си ги дала кога си го поднела барањето за моменталниот кредит. Најдобро е да отидеш во банка и ќе ти кажат колку максимум би можела да земеш.
zdravo na site.. na mm od strana na stopanka banka mu e odobren kredit so notar. vo meguvreme gi nosi dokumentite kaj notar i mi se javi za moja licna karta da pratam .. od tamu dokumentite ke gi prakala na advokat.. prasanje mi e.. kreditot ne e so zirant za da bidam i nemozam da mu bidam bidejki imam tuzen kredit i brz kredit .. e sega dali ke me proveriva advokatot mene ili nema vrska .. bidejki mu e odobren od strana na banka
За поголеми кредити што бараат нотарска солемнизација, а кредитобарателот е женет/мажена, обавезно двајцата сопружници одат на нотар. Тоа не значи дека си жирант.
Дечки, дали би ми дале кредит од банка ако имам кредит од 78 000мкд во Иуте и 12 000мкд во Тиго. Имам 22 години, вработен во добра фирма плата 40 000 мкд. Ве молам искуства со рефинансирање на брзи кредити преку банка. Ви благодарам однапред!
Здраво дали имате искуство со хипотекарен кредит, поточно дали под хипотека може да се стави дуќан, с не куќа, стан или земјиште. Фала
Здраво сакам да прашам, сакам да ја префрлам платата од стопанска во комерцијална но меѓувреме имсм отворена кредитна картичка во стопанска и станбен кредит кој е одобрен на име на сопругот и од неговата сметка ги повлекуваат средствата. Дали е возможно да направат некаков проблем или прво мора да ја затворам кредитната па потоа да можам да префрлам. И станбениот кое е на име на двајцата е пречка за префрлање?? Ве молам за инфо
Не мораш да ја затвориш кредитната картичка. Ако станбениот кредит е на име на сопругот, ти немаш ништо со тоа. Ќе префрлаш пари на сметката на стопанска. Ова ако имаш уште рати за кредитната картичка.
Да да, таму ќе си ставам секој месец за да ми повлекува со траен за кредитната и да немам други обврски. Значи не треба да пријавувам ништо во стопанска, само да отидам во комерцијална и да потполнам формулари што треба за префрлање на плата и тоа е тоа така?