Ако сакам предвреме да исплатам кредит, ја плаќам само останатата основица, не и каматата до крај на периодот така?
Треба да се јавиш во МКБ и да ги прашаш нив, па тие ќе побараат од банката податок. МКБ е инаку доста нефункционален систем, многу замаранции ќе имаш.
Не не, таман работа. Само убаво види во договорот за провизија за предвремено враќање - ако го враќаш кредитот со друг кредит од друга банка се наплаќа провизија. (Кај некои банки)
Zdravo zenski, rabotam od Januari mesec no prijavena sum od 12ti April, sakam da zemam pogolem kredit so zirant, dali bi mi odobrile kredit vo druga banka a ne vo taa koja sto zimam plata i dali moram da cekam da pominat 6 meseci od denot na prijavuvanjeto ili mozam so platni listi od prviot mesec koi sto mi imaat pusteno plata
Мораш да имаш минимум 6 плати на сметка. Платите се рачунаат од кога си пријавена, се друго не верувам да ти е пуштано регуларно со шифра 101 за плата. Од друга банка можеш да земеш, само обично условите се подобри ако земаш плата во таа банка.
Potpisana sum kako kokreditobaratel na moj rodnina na stanben kredit, toj si gi plaka ratite redovno se ok. Prasanjeto mi e dali jas mozam da zemam stanben kredit na moe ime zatoa sto sum potpisana kaj nego ili nema da mi dadat? Ke prasam i vo banka od ponedelnik sekako samo me interesiraat iskustva.
Ако си доволно кредитоспособна ќе можеш. Во повеќето банки нема да ти одобрат ако имаш повеќе од 49% оптеретување врз основ на платата. Ратата на роднината ти влегува во кредитна оптовареност исто како ти да си носител.
Платата ми е околу 58000ден. Неговата рата е 13000ден а мој потрошувачки е 15000ден...значи изгледа тешко..
Дали знаете некоја банка што би ми одобрила кредит без да имам 6 месеци работен стаж во конкретна фирма?
Имам едно прашање Сакам да земам потрошуваки кредит за кој бараат жирант Дали може жирант да ми биде пензионер/ родител? *Јас лично имам редовни примања.
Дали некој има сознание за кредитиве во стопанска скопска,бидејќи 1 недела чекам ,средувале односно го изменувале начинот на внесување кредити и не внесувале кредити некое време еве незнам до кога
Чекаш да ти одобрат кредит? Околу месец се чека. Можеш. Уште си во работен однос. Тоа им е важно. Да имаш прилив на средства.