Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кредити

Дискусија во 'Дом' започната од Ariel, 12 февруари 2010.

1. loli01

loli01 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    da ne imas transakcii od megawin

2. ackata1122

ackata1122 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Здраво, имам кредит од шпаркасе земено пред 3,5 години 10.000 евра , пред 2,5 години го рефинансирав на 12.500 евра , редовно си го отплаќам , и сакам пак да го рефинансирам , но имам извршител да платам уште една рата поради неплатен брз кредит , дали би ми одобриле кредит да рефинансирам ?

3. HagelIv

HagelIv Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Здраво,
    Имам кратко прашање.
    Имам поднесено пред недела/10 дена барање за кредит во Шпаркасе банка, но сеуште немам добиено одговор.
    Ме интересира колку долго им треба за одговор доколку имате информации?

4. СимеонСК

СимеонСК Нов член

Се зачлени на:
    31 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво имав премногу брзи кредити кредитна затворив се зедов од бс околу 2000 евра останато затворив имаат преголема камата но ако се затвара рачунаат само главен долг минус камат не по рата но ми беше повремено пошто ако не платев а морам уште 6 месеци најмалку тука пошто сум на определено направив само потврда дека сум во ред раб однос и менична изјава дај кажете поопширно за меничната изјава на нотар потпишана. И искуство некое

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.708
    Си имал уплати или исплати кон државна лотарија или мегавин, немаш право на кредит некој период, мислам дека најмалку 6 месеци немаш право на кредит од последната уплата или исплата, ама прашај си во банка, секоја банка има различна полиса.. Банката те смета за ризичен бидејќи играш игри на среќа и мисли дека парите за коцкање ги земаш..

На СимеонСК му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ira.franko

ira.franko Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4

Имам две прашања за ова:
    1. Дали и само една исплата од Лотарија те става во ризична категорија?
    2. Дали ако промениш банка ќе промени нешто?

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.708
    Да, дури и со една уплата или исплата немаш право на кредит најмалку 6 месеци, и ова моментално важи за Стопанска банка и за НЛБ, за другите банки не би знаела да ти кажам.
    Иначе, ако смениш банка, ќе имаш право во другата банка да аплицираш за кредит, бидејќи банките една на друга немаат увид во трансакциите, и полиса на банката е тебе да не ти одобри кредит ако играш игри на среќа, не е преку македонско кредитно биро ова.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ira.franko

ira.franko Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Супер вести :) Сакав да земам потрошувачки но во Декември кој ѓавол ме натера во тоа државна лотарија да се пробам...
    Која банка ја препорачуваш со поповолни потрошувачки кредити? Јас сум на нлб моментално, никогаш немам земано кредит. Сакам да купам стар спрат од куќа 20 илјади евра сакав да земам, сега е поволна шанса.

9. Stefybutterfly

Stefybutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Здраво, дали некој од вас има искуство со GEFF (зелени кредити) за ставање на прозорци, изолација или топлотна пумпа?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Izzzzza

Izzzzza Нов член

Се зачлени на:
    3 септември 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Na minimalna plata od 22.500 kolku moze da se zeme potrosuvacki credit Dali moze dokaj 10 iljadi evra

11. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    595
    Зависи од кредитна историја и други давачки.... во банка најубаво ќе ти кажат.

12. natashaaz.09

natashaaz.09 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    46
    Не знам дали е за тука прашањево ама тука ќе го подтавсм. Која банка најлесно и брзо одобрува кредит? Мајка ми веќе 2 пати аплицира во стопанска ја одбиваат, имала негде и кажаа долг од 100 ден и и давало лоша кредитна историја. А од банката и ѕвонат за да аплицира. Исто и на мене нит имам досега кредит некаде, 2 плати само од нлб. Се префрлив у стб дека најлесно одобрувале, камо да аплицирав у нлб. А на колешка пред 7 месеци од стопанка и одобрија без проб 5000€. Што да правиме зашо би не одбивале?

13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    4.927
    Немој само во Стопанска банка. Не се нормални со каматите. Од 5% на 12% одат.

На SummerGirl и natashaaz.09 им се допаѓа ова.
  14. labavzhivot

labavzhivot Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    35
    Најдобри за кредит само Шпаркасе со фикнса каматна стапка

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.708
    Најавете се на македонско кредитно биро, извадете извештај 400 денари мислам беше, видете каде должи, платете, ќе ви ја избришат лошата кредитна историја после некое време.. Иначе да, Стопанска банка во последно време многу повисоки критериуми има за кредит одобрување, другар работи таму и ми кажа мн ги одбивале од онака, без никаква причина, вработени и се тоа, никаде не должат, кредит не им даваат, една уплата кон државна лотарија ако имал, кредит не му даваат.

На natashaaz.09 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. natashaaz.09

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    46
    Можно е оти сум на определено пријавена и имам у фирмава само 1 год стаж?

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    8.735
    Во стопанска конкретно не проверуваат дали си на определено, а стаж треба непрекинат минимум 6 месеци.
    Ако си аплицирала за поголем кредит, а немаш никаква кредитна историја досега и тоа може да е причина за одбивање.

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. natashaaz.09

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    46
    Имам да непрекинат 6 месеци. Колешката исто зема а мене ме одбија.

19. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    2.685
    Живееме во странство со мм. Е сега има ли некоја банка и дали е можно да земеме кредит од Мк без да имаме жирант бидејки не сме вработени во мк? Слушнав дека Нлб давала така кредит само ако и се достави договор од стална работа и платни листи од 1 година наназад. Кредитот да го враќаме од овде каде што живееме.