Баш така, ги третираат како сомнителни трансакции, те таргетираат како играч на игри на среќа, и си во ризична категорија дека нема да го враќаш кредитот под претпоставка дека го земаш за коцкање, и нема кредит најмалку 6 месеци од последната уплата/исплата. Не е за грепка ова, освен ако нема грепки онлајн, него ако уплаќаш на мегавин и такви за да се коцкаш.
Аха добро за тоа онлајн коцкање. Ама можиш да купиш грепка, да уплатиш лото и да платиш со картичка, реално тоа е исто трансакција кон државна лотарија.
Планирам пролетва да почнам на работа,дали можеби знаете после 6м колку максимално кредит би ми одобриле? Конкретно за стопанска банка ме интересира
Sakam da prasam dali znaete za kolku vreme se odobruvaat stanbenite krediti? Konkretno podnesov vo NLB pred 10tina dena i nema uste nisto.
Здраво. Предлог банка која би ми одобрила 1500 евра за рефинансирање на брзи кредити? И дали воопшто има таква?
Било која банка ќе ти одобри под услов да си редовно вработен/а со минимум 6 месеци непрекинат стаж и добра кредитна историја.
Ve molam za sovet. Itno mi e potreben kredit, no od firmata sum vraboten na dogovor na delo bidejki sum student. Redovno imam plata vekje skoro 2 godini na smetka no ne sum prijaven. Dali ima nekoj nacin da zemam kredit? Ne e pregolema suma okolu 2000 evra mi trebaat.Na moe imam avtomobil so momentalna vrednost okolu 10.000 eur. Dali ima opcija nekade so notarski dogovor ili nesto slicno da dobijam zaem i da go stavam voziloto kako depozit? Bez zalozni kukji kade sto go odzemaat, tuku da mozam da si go koristam se dodeka plakjam redovno. Nesto kako lizing. Blagodaram.
Од кога ме лажеш дека 300 евра ќе ми дадеш не е итересно веќе бар да беше реална да ми кажеше снајди се како знаеш друго ќе беше
Во Шпаркасе има еден наменски кредит за студенти - Vibe on. Не знам какви се условите за добивање, но отвори прочитај на нивната страна.