Чим си на договор на дело тогаш не си пријавен и не ти тече стаж. Мислам дека ниедна банка нема да ти даде кредит
ne znam dali sum na dogovor na delo ali posleden dogovor sto potpisav e na 6 meseci ne znam dali spagja toa pod dogovor na delo
Не. Тоа ти е договор за вработување. Договор за дело е кај што не си пријавен, не ти тече стаж, ама те исплаќа компанијата одредена сума за одредена работна задача што ја извршуваш. Ти во моментов си пријавен на определено време тоа е скроз различно. Ти дадоа ли причина зошто те одбија од Халк и НЛБ? Во принцип гледаат дали си кредитноспособен, дали играш игри на среќа, имаш брз кредит или пак имаш други кредити и ги имаш вратено.. Ако ништо од наведеново немаш тогаш не разбирам зошто си одбиен
Nlb ne mi kazaa, a halk mi rekoa deka sum bil prijaven od mesec za mesec a jas go imav dogovorot vo raka. Ne znam dali da apliciram vo unibanka
За да ти одобрат кредит треба да си пријавен минимум 2 години. Можеби некаде може и 1 година. Ако си од месец за месец, не си сигурен за исплата.
Zdravo. Dali ste zapoznaeni dokolku se zeme kredit i se kupi stan vo gradba moze da se otkaze klientot od kreditot i pred da se izgradi zgradata?
Здраво дечки ми треба инфо доколку некој знае да ми помогне. Имам земено потрошувачки кредит од 2.500 еур на 3 години, го исплаќам редовно. Сега останав без работа, но имам пари да ги покривам ратите и веќе неколку поминаа најнормално. Дали невработеноста ќе направи некаков проблем или не е важно, се додека на време ги исплаќам ратите?
Здраво, немав каде да прашам па морам тука Во фебруар земав кола и итно ми фалеа 1000е, место потрошувачки извадив два брзи кредити на три месеци отплата. Е сега месецов ми е последната отплата уште 500е но немам пари да ги затворам. Колкави би биле пеналите доколку ги каснам еден месец (кредисимо и тиго), дали би предложиле да земам потрошувачки кредит за да ги затворам тие? Кредитите ми доспеваат на 13ти месецов а би била во можност да ги затворам на 1ви следниот, и реално попрво би ги платила и пеналите на затварање одеднаш наместо да отплаќам со месеци после. Доколку вадам кредит би сакала да извадам 1500е за плус да ми останат, не сум имала никогаш другпат кредити или било каква нарушена кредитна историја. Пријавена сум на 32.000ден плата 2 години во Стопанска, но не сакам жиранти или да треба да носам документи од работа, затоа и ги земав брзите затоа што е брзо & едноставно. А и незнам колку трае процесот за потрошувачки зошто секако кредитиве ми доспеваат во петок ако треба 2-3 недели да се чека не ни има поента да аплицирам. Мислење?
Секој ден плаќаш пенали мислам на ден мин.по 600ден. ако касниш повеќе од 3 дена, така да исклучи ја таа можност. Види некои даваат одложување без да плаќаш пенали на 2 недели мислам така сум читала. Побарај одложување до плата. Иначе во банка даваат за 2-3 дена откако ќе ги комплетираш документите, ако си со чиста историја би ти дале.
Фала, во кредисимо нема можност за одложување а не мислев ни приближно на тоа дека се пеналите за рата од 13к Иначе познаници ми кажаа дека заради брзите кредити е можно да ме одбијат во стопанска иако не се во каснење, можно ли е?
Во стопанска не знам, ама има банки што толерираат до 100-150000 изложеност на брзи кредити и не прават проблем ако си со добар кредитен рејтинг. Прашај Халк и Капитол, брзи се во изработка на барањата.