Форумџика на годината

Кредити

Дискусија во 'Дом' започната од Ariel, 12 февруари 2010.

1. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    875
    @Sweety pie оди по сите банки и распрашај се дали ќе ти дадат кредит за да се рефинансираш. Ова ако примаш плата. Најголеми шанси имаш во прокредит и шпаркасе. Ама мораш да си искрена за кредитната историја и да кажеш зошто сакаш да земеш кредит(за да ги затвориш остантите).
    Прашај кај брзите ако ги платиш во кеш цела сума колку ќе одбијат од сумата што треба на рати да ја враќаш и израчунај си колку вкупно ќе ти треба да подигнеш нов кредит. Ако не си блокирана во кредитно биро и ако си во работен однос би требало да ти одобри и обична банка. Само мора да си по упорна и да одиш и во повеќе експозитури од иста банка бидејќи зависи од вработениот дали ќе ти даде кредит.

Ова го кажувам од искуство на моја блиска личност која имаше скоро идентичен проблем и постапи вака.

На Sweety pie и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. maca.sk

maca.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    здраво
    дали знаете банка што одобрува кредит ако имало трансакции кон видеолотарија?
    прашав стопанска и комерцијална не одобруваат

3. Jovan333

Jovan333 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2025
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    ПРОБАЈ ВО УНИБАНКА

4. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    326
    Дали некој знае за колку време одобруваат кредит во НЛБ банка и колку сте задоволни?Аплицирав пред два дена кредитна историја е малце лоша ...имаше картичка блокирана на барање на банкарката ја затворив и однесов потврда . Треба да ми рефинасират кредит од УНИ ,уште една картичка и неколку брзи...банкарската рече можно е да побараат жирант, иако исполнувам услови и со плата и со рата...

5. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    326
    НЛБ побара не еден ,два жиранти....кажете која банка може да ми даде кредит без жиранти додека не доспеале ративе на брзите и да ја загрозат пак историјата...

6. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    5.408
    Провери во Стопанска, во централна Кооперативна банка. Една колешка мислам зема од СТБ така.

7. Гога 16

Гога 16 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Здраво дали некој знае дали може да ми одобрат паралелен кредит во д 120000 денара да затворам брз кредит а имам веќе постоешки

8. Srna1989

Srna1989 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2024
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    17
    Здраво, дали има некој искуство со потрошувачки или хипотекарен кредит на лице со договор на дело на 1 година со странска компанија од која редовно секој месец има редовни месечни приливи на основа плата кано фриленсер ? Приходите се секој месец околу 3000 евра

9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.057
    Допаѓања:
    16.720
    Ќе бараат жирант и учество поголемо, тоа секако, иако се високи приходите, според банката freelance е нестабилен приход, во смисла овој месец имаш многу, другиот месец може ич, нив им треба некоја поткрепа и заштита, затоа на неопределено полесно одобруваат, важно е како freelance, да имаш некој континуитет и договор со ист клиент, тоа го земаат во предвид, и сметаат дека можат да се заштитат.
    Прашај НЛБ или СТБ, за најдобри одговори.

На Srna1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    5.408
    Прашај во Прокредит, јас имав така побарано кога работев фриленс со отприлика таа сума на плата, и ми го одобрија.

На Srna1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ni_na

Ni_na Нов член

Се зачлени на:
    14 октомври 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Вработена на неопределено, околу 50.000ден плата, во Стопанска банка сум. Колку би ми одобриле кредит најмногу и колку е камата, а исто и која друга банка е океј за земање кредит? Има разлика во намената на парите? ми треба за средување куќа.

12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    5.408
    Ќе треба да им ја кажеш точната сума што ја земаш на плата за да можат да ти направат точна пресметка. Стопанска се супер за кредити и имаат најниска каматна стапка, мој совет направи си муабет во најблиската филијала, они ќе ти направат пресек од сите плати и ќе ти кажат колку можеш да земеш, колку ќе ти биде месечната рата. Меѓутоа мислам дека со таа плата и на неопределено ќе можеш да земеш. Сега зависи и колку нормално, ама тоа само таму може да ти го кажат.

https://www.stb.com.mk/naselenie/krediti/potroshuvacki-kredit/do-1-500-000-denari-25-000-evra/

Еве сега гледам имаат и промотивен период.