1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кредити

Дискусија во 'Дом' започната од Ariel, 12 февруари 2010.

1. Aleks213

Aleks213 Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdr nov sum tuka,sakam da prasam koj poveke e upaten,imam golem kredit vo banka ,koj redovno go plakam ,i poveke brzi krediti koi sakam da gi zatvoram so nov kredit ama bi sakal da zemam vo druga banka bidejki bankata vo koja sto sega sum ne refinansira brzi krediti,dali nekoj moze da mi kaze dali nekoja banka moze da mi odobri nov kredit za da gi zatvoram brzive.

2. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    4.619
    А зошто да ги затвориш одеднаш? И да ти одобрат друг во друга банка, пак и него ќе го исплаќаш, исто ти се фаќа. Јас на твое место не би чепкала ништо, исплаќај си ги ратите редовно и тоа е тоа :)

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.204
    Допаѓања:
    40.217
    Можеби ќе ти одобрат кредит во друга банка, ама многу зависи од тоа колку го плаќаш овој кредит.

Подобро да земеш кредит за да го затвориш и кредитот кој го имаш сега. Така ќе плаќаш една рата.

4. Vera-Olivera

Vera-Olivera Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2026
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    22
    Зависи од износот на кредитите што ги имаш во моментов и висината на твоите месечни примања.
    Во секој случај подобро ти е да земеш кредит со кој ќе ги затвориш брзите кредите заради каматите кои што се многу повисоки кај нив отколку кај потрошувачки кредит во банка.

5. Kajlicka

Kajlicka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки
    Сакам да ве прашам дали некоја има искуство со NLB Banka. Во август би имала 3 поминати плати кај сегашниот работодавец и ме интересира дали постои можност да ми одобрат потрошувачки кредит околу 2000€.
    Дали некоја земала кредит со само 3 плати и какви услови бараат?
    Фала ви однапред

6. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.151
    Јас кога зимав станбен кредит, ми бараа да сум вработена и 6 месеци плата уназад. Е сега за потрошувачки мислам дека нема такво нешто да ти бараат и за до таа сума, мислам дека само ќе треба фирмата да ти стави печат и потпише дека си вработена кај нив. Најдобро јави се препрашај уште еднаш.

7. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    220
    Podnesov baranje za potrosuvacki kredit vo stopanska banka.
    Prvicno baranjeto e odbieno.No vrabotenata sto mi ja terase aplikacijata vika ke go dadam na povtorno razgleduvanje.Kolkavi se sansite da se promeni odgovorot?
    Nekoj od iskustvo?

8. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.151

А ти ја кажаа причината зошто е одбиено? Предходно не беше на консултативен разговор?

9. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    220
    Imam super istorija imam uste 2 kreditit sto mi kaj niv.Najverovatno poradi tie 50 % zadozlenost od plata.Ama vrabotenata koga aplicirav rece ke odime so 60%Posto si redoven nas klient.
    Se nadevam utre ke se smeni nesto,cim vrabotenata znae deka ima opcija da go dade povtorno.

10. Belm

Belm Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Зошто во Уни банка се чека одговор 10 дена за потрошувачки кредит, и тоа за клиент што прима плата преку нив. Сегде у сите други банки е за 1-3 дена.

11. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    220
    Ima nekoj info kolku procenuva procenitel stan vo aerodrom? po m2?

12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.151
    Кај нас го процени точно колкушто го земавме по квадрат.

13. Boateng

Boateng Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Имам за рефинансирање кредити од банка, брзи кредити и плус на изводот може да се видат уплати спрема држ. лотарија. Кредито способен сум односно ратата не надминува 50% од платата... Во халк банка дадов само извод и лична карта (ги извадија долговите) и не потшишав ништо, ми рекоа само, најверојатно ќе биде...Дали има некој искуство со банкава дали е таков начинот на аплцириање, дали одобруваат кредити лесно итн..?

14. Гога 16

Гога 16 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Помош кредит во нлб за две години го исплаќам ама имам и два брзи кредита која банка искуство имате ли би ми дала да затвоеам се

15. Garry

Garry Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Здраво,дали некоја има искуство со Смарт кредит преку картичка од Комерцијална банка? Дали ако повлечат пари од сметка за обработка на картичка значи дека е одобрено,или уште нема одлука?

16. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    37
    Sakam platata od stopanska skopska da ja prefrlam vo dr banka ,od skopskata imam 2 kreditni karticki koi redovno gi isplakam , i ponatamu taka ke bide , no platata sakam da mi bide vo dr banka ,dali bi mi napravile problem , i skukstvo koj abanka e podobra vo smisol e - banking , sl .Fala

17. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.151
    За проблем не знам дали ќе ти направат, не би требало ако редовно си ги плаќаш кредитните картички, а за подобра банка комерцијална дефинитивно.

18. ladyttttt

ladyttttt Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Која банка најлесно би дала кредит за кола? Вработена сум но не сум на неопределено, од стопанска ме одбија и за обична кредитна картичка со две плати, а кај нив ми легнува платата со години. Немам до сега никаков кредит земено.

19. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.151
    Провери во Прокредит, имаа убави услови за автомобилски кредит.

20. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    442
    Од НЛБ извадив потрошувачки кредит преку нивната апликација мклик од дома и ми одобрија за 1-2 часа иако беше викенд во ниедно време. Со тоа што јас сум на неопределено време така да тоа сигурно имало улога.

Автомобилскиот кредит имаше 6,6% рата додека потрошувачкиот 5,6% и затоа се одлучив за вториот.