Пополнето барање за кредит, пополнета и заверена согласност од фирма и твоја дека дозволуваш средства да ти се запираат/административна забрана, лична карта, м1/м2 Имаш интеркаларна камата (на страна редовната) .. 2% плаќаш за манипулативен трошок а најмалку 1000ден, може ова некогаш да го нема, ако имаат некоја промоција, 600ден мислам беше апликацијата. Дополнително може да ти побараат образец ПП53 и солвентност на сметка ама ако сметката на фирмата е во истата банка, не треба.. Рата 1/3 од плата може да ти биде најмногу, а до 300.000ден е без жиранти Имаат дискреционо право да те одбијат, без образложение.. Инаку коректни се, додека си плаќаш редовно хаха
Zdravo drustvo ne sum upaten mn vo rabotava samo nakratko ako nekoj znae... Dali moze da se zeme stanben kredit na pr na 20god otplata i istiot vo megjuvreme da se dade pod kirija ako e izvodlivo koj znae neka mi kaze fala mn.
Како мислиш трето лице? Ти го купуваш, ако го ставиш истиот под хипотека ќе биде запишана хипотека во полза на банката а ти ќе го издаваш. Досега не сум слушнала проблеми да имало, на ваков начин многу од луѓето што знам се стекнаа со по 3-4 станови Се иде нотарски а тука и адвокат ќе се вклучи, поради вредноста.
Централна кооперативна банка, немаат банкомати е експозитури насекаде, но кога се распрашував најдобри услови имаа
Јас би сакала да те прашам за овие субвенционираните кредити од Владата.Пример вика 75% од учеството го субвенционира Владата. Ако е кредитот 30000 евра а учеството е 10% (т.е. 3000 евра) дали тоа значи дека јас треба да обезбедам само 750 евра за учество а останатите 2250 ми ги покрива државата? Фала ти
@BabyStyle и сите кои имате некоја информација. Сакам да земам станбен кредит меѓутоа за да ја земам сумата која ја сакам мoрам да ставам две хипотеки односно сумата којс ќе ми ја одобрат за станот кој го купувам и остатокот да го покријам со др хипотека. Прашањето ми е пр дали можам помалата хипотека да ја затворам побрзо. Доколку го земам кредитот на 20 години дали за 5-6 години можам да ја затворам помалата хипотека и како оди тоа.