Здраво. Прв пат ќе поднасам за кредит-потрошувачки па ме интересира за тутунска колку време се чека за одобрување и парите на сметка ти стигаат или ти ги дадат кеш во банка?
Може да се ослободи.. После неколку години, кога ќе се има исплатено дел од главницата, се прави проценка и анализа дали поголемата хипотека е доволна да се покрие како обезбедување долгот.. Во зависнот од банките, се поднесува барање за промени на обезбедувањето, се произнесува банката и после тоа ако одговорот на банката е позитивен се прави анекс на првичниот договор.. Некаде се плаќа надомест зс тоа, некаде не.
Imams poddadeno za kredit hipotekaren mesec dena pominaa seuste se nemaat javeno a prasavme pred nedela dena rekoa za dva dena ke se javime.Iskustvo nekoj da mi kazi za kolku vreme treba da go pustat???
јас за таков кредит чекав три месеци, а на секое прашување нешто наоѓаа да доисоитаат, па нова комисија а 300 чуда....Ова е мое искуство
Здраво, би сакала да знам дали може да земам кредит ако еден веќе плаќам со траен налог преку извршител?
Ако се водиш како "лош" плаќач нема да можеш. Се зависи од тоа колку должиш и колкави ти се примањата. Дали си на определено или на неопределено. Мораш да отидеш во филијала на банката каде што планираш да аплицираш и тие да ти дадат точни информации.
Да се надоврзам. Можеш да побараш од “новата“ банка да ти го затвори кредитот кој го имаш. На тој начин ќе земеш помалку пари, но нема да те одбијат заради кредитна неспособност.
Здраво, би сакала да прашам кои банки се најфлексибилни за станбени кредити со најмала стапка и без кредитобратели? Фала
Од тоа ја што имам гледано, најмала за првите 3 години е во Комерцијална банка, 2,9%. За останатите услови, зависи од висината на платата. Сигурно и од висината на кредитот.
Еве јас имам прашање... имам кредит од стопанска банка на 22 години... сакам да направам предвремена уплата на третина од кредитот. Што е подобро да ми се намали ратата или годините...