Нема да ти пратат извршители но ако не платиш 2 месеци,те блокираат на сметка или праќаат писмен акт до жирантите.
Здраво...јас многу не се разбирам од ова..ме интересира како е ова со кредитна картичка...ако имам кредитна од 60 000 ден..пи колку бинплаќала месечно..ако ги извадам сите одеднаш?..дали враќам само камата..или пример..ако овој месец платам одредена сума..се намалува вкупната сума за враќање???
Ако не си извадила ништо се ти стои а кога ќе извадиш автоматски со плаќање на ратите ги враќаш и парите. Кои исто можеш да ги вадиш само што ратата, каматата, ти се зголемува.
@edajagmur Мојот одговор се однесува за кредитните картички на Стопанска Банка. 11,23% ти е каматната стапка за клиенти што не примаат плата, односно 10,13% за клиенти што примаат плата преку нив. Можна е отплата со траен налог на минималниот износ од 3%. Можеш да внесуваш повеќе пари, така нели побрзо ќе го отплатиш долгот. Исто така, имаш можност за подигање на готовината во текот на последниот викенд од месецот, тогаш е без провизија.
Дaли некoј е oтвoрaл текoвнa кaртичкa, кaде штo ќе му пристигнувa плaтaтa вo Кoмерцијaлнa бaнкa, скoрo?? Кaквo е тoa , дoгoвoр зa 6% oд плaтaтa не знaм кaј дa се прaтил дoгoвoрoт зa пoгoлемa пензијa, нит знaм кoгa ќе крaтaт oд плaттa..??
Имам прашање. За обична картичка Виса Електрон за на банкомат, дали кога ќе истече, земате нова и таа нова има ист број или не?Мислам бројот горе над акаунт што пишува.
Освен ако не го менуваат типот на картичка - пр. да ти дадат нова со чип ако старата не била, бројот и пинот остануваат.
Каква картичка да извадам од НЛБ за да можам да нарачувам преку интернет и да си вадам пари од банкомат?
Виза електрон, одиш на благајна ке ти дадат образец да пополниш и за 1-2 недели ке ја имаш и картичката. Да напоменам треба да си полнолетна.
zdravo dali znae nekoj koga vadis pari od stopanska banka na bankomat kolku provizija zimaat i dali zimaat uopste?
имам едно прашање како да си ја проверувам онлајн сметката во банка (тутунска) треба ли до кај нив да одам или..
Нема потреба да одиш... https://www.nlbklik.com.mk/LoginModule/LoginUP.aspx само направи си корисничко име, и можеш да правиш преглед на сметка. А ако сакаш и да вршиш плаќања треба да одиш во НЛБ.
Јас кога сакав да ја регистрирам мајка ми пред 2-3 недели, не ми даваше, цело време ми викаше - Матичниот број не е валиден ..а валиден е. Ниту сум глупа ми слепа Па не можам сега да ја носам до банка, арно ме потсети да пробам пак
zdravo, sakam da ve prasam.. Sakam od Ad Skopje da stavam pari na NLB smetka na druga osoba, problemot e sto go nemam brojot od transakcionata smetka, a go imam brojot so 16 brojki sto e kartickata za bankomat i go imam maticniot broj od osobata sto sakam da i pratam pari? Dali nekoj znae dali mozam bez brojot na transakcionalnata smetka da gi pratam?