@Bubbi Многу подобра опција ти е потрошувачки кредит него да се главиш со кредитни картички. Со кредитна многу поголеми трошоци за камата имаш, отколку со потрошувачки. Плус со потрошувачки побрзо и полесно ке си на чисто, вака со кредитна можеш до недоглед да идеш и никако да се расчистиш.
Ne te svativ bas ubavo. Mislam da li moze da stavam pari na visa electron karticka preku bankomat na nlb
можеш, ама не на секој банкомат. сеуште имаат банкомати кои се само за да извадиш пари, ама имаат и такви преку кои можеш да внесеш...ке видиш коа ке ја внесеш картичката на менито на екранот ке ти даде да одбереш дали сакаш“уплата на готовина“ (т.е да внесеш) или сакаш “исплата на готовина“ т.е да извадиш пари
Da li mozebi znaes kako koga kje otidam na bankomat da se snajdam, deka prv pat mi e da odam I da stavam karticka vo bankomat, da ne me cekaat lugjeto dodeka se snajdam.
ќе се снајдеш, нема шанси да не се снајдеш...а и да те чекаат ич да не им се замараш. ја ставаш картичката, бираш на менито “уплата на готовина“, од десна страна мислам дека беше ти се отвара како простор кај што треба да ги протнеш парите, ке ти даде порака на монитор колкава уплата си направил, ке те праша дали сакаш извештај и завршена работа
Uste edno prasanje, da li moze jas da idam na bankomat I da stavam pari deka sum maloleten ili mora nekoj postar?
Има банкомати кои не даваат поамлку од 500, но има и кои даваат и 100-ки, а сега со новите банкноти им се сетирани да даваат 200-ки. Значи ако банкоматот не е сетиран за 100-ки коа ќе ги уплатиш нема да ти ги прими, цела сума ќе ти ја исфрли. Повеќето се сетирани да даваат и примаат и 100-ки. Нема банкомат кој дава/прима помалку од 100 мкд.
Bev da uplatam I koga ja stavav kartickata pisuva bankomatot privremeno ne ravoti, neznam do sto e problenot?