мене во Стопанска ми бара една плата да да легне на нивна трансакциона што е извадена кај нив и после ми дадоа на иста таа виза картичка две плати минус,плус кредитна картичка со исто две плати минус !
Izgleda ne si citala dobro.. "After the card is confirmed, we’ll immediately refund the $1.95 to your card."
Некој искуство со дебитна со можност за на 3,6,9 рати? Во сите ли продажни места се дозволени? И што ако немам приливи на сметкава, а без камата е демек? Некој да плаќал да објасни по детално? Дане има некои скриени камати или пак дане треба некое дополнително одобрување од банка?
Здраво,за онлине да проверувам сметка на комерцијална банка,треба да одам таму или можам од дома да си ја активирам апликацијата?
Кога отворав лимит на транскациска сметка договорот ми го направија на една година. Ме интересира дали откако ќе истече тој договор, процедурата за да се продолжи е како одново да аплицирам за нов лимит или автоматски си продолжува? На нлб сум иначе.
Може ли да се поништи плаќање со картичка направено онлајн кон сметка во USA? Мислам дека се заебав ептен со една порачка а сумата не е незначителна. Во уни банка сум коминтент.
Дали со Visa Electron катричка можам да користам апликација Nlb Pay, или мора со Mastercard? Пробувам неколку пати и неуспешно е.
Zdravo na site! Dali znaete kako mozhe da gi prefrlam parite od devizna na denarska smetka vo Uni Bank? Dali mozhe da bidi online posho ne mozham da otidam vo banka... HELP I fala mnogu!
Мене ми прави некој проблем, бев и до банка ми кажаа да ја избришам и повторно да ја симнам апликацијата. Пробав но пак неуспешно.
Се извинувам пребарав се што можев но не најдов одговор , аи не сум запознаен со дебитните картички , оти немам до сега вадено . Имам неколку прашања ..дали постои некоја дебитна картичка што прима било која валута , аи дали е возможно отпосле валутата пример рубли (руски пари)да бидат префрлени во мак. валута или пак ќе треба да префрлувам прво во доллари? Уште што не најдов дали е возможно да оформам картичка онлајн преку интернет и да ми биди стигната на дома ? Аи што ке ми биде потребно при оформување .. дали ќе треба да клавам како за почеток некој пари на неа или ќе ми ја дадат на чисто ..многу ме интересира и дали е возможно да се отвори трансакциска сметка онлајн па од после да се префрлуваат пари на дебитна картичка мсм дали можам да ги трошам парите од таа сметка . Однапред фала.
Decki da prasam dali ima nekoj sto koristi nekoja aplikacija na telefon sto bara plakjanje? Jas sakam da koristam edna, probav, napisav broj na karticka i dr sve podatoci, no na kraj mi vika neuspesno plakanje radi nadminat internet limit.. a vekje 1vi sme jas sega probav.. dane znae nekoj sto e problemot ? Izvinete za latinica
Или имаш забрана на картицата за интернет плаќање или не можеш да плаќаш онлајн со таа картичка. Види во банка за што поточно се работи.
Дали може заштедени пари да ги однесеш во банка и да си ги ставиш на трансакциска?и ако може,како ќе оди тоа со данокот,дали ќе се смета за трансакција?