Види , подобро е да си го плаќаш кредитот , ако одиш во друга држава (валда државата не е утепана ко нашава) па пополека ќе си го плаќаш од таму, бидејки не се знае какви времиња идат , па и да сакаш да бидеш во иднина наследник на имот извршител одма ќе ти го одземе
Здраво, картичката ја искршив т.е ми ја искршија сакам да прашам што треба да направим за нова да извадим? На нлб банка сум
Ќе поднесеш барање и ќе платиш. Маж ми плати 300 денари за нова картичка (преку Стопанска Банка). Можеш да аплицираш и преку Кол центарот.
Zdravo devojki! Imam edno prasanje sto me maci Ne sum VRABOTENA, megjutoa rabotam online. Imam zastedeno odredena pogolema suma na pari i sakam da gi stavam parite vo banka. Ednostavno mi e strav da gi stavam od pricina da ne mi napravat problem UJP.. ? Da recat od kade ti se ovie pari, a nemas primanja pa da mi lupnat nekoa kazna Normalno na bankata i odgovara da vnesam pari zatoa sto taa ke raboti so niv, no dali ima nekoja povrzanost so ujp? Nesakam da gi cuvam doma.. ve molam za odgovor!
колку одприлика е таа поголема сума на пари? до 10к евра мислам нема да прават проблем но не сум сигурен
Da moze nema da napravi problem ama kako sto kazav mozam brzo da napreduvam i sumata da bide pogolema Sledniot mesec uste tolku? I posle
Јас работам онлајн. Платата ми стига на девизна сметка и само се префрлува на трансакциска за да може да се користи. Знам од истото место што зеле повеќе плати, па не платиле данок. Е сега имам слушнато од човек што работи во Стопанска банка дека за било каква трансакција на девизната сметка (од странство) тие издавале за данок, но УЈП немале привид на девизните сметки и оставале на чесноста на луѓето дали на крај година ќе платат. На што ја добиваш ти платата?
од многу пребришувања со дезинфициенси заради вирусот кредитната картичка почна да ми пожолтува. сеуште функционира. од друга страна барем се избришаа задните кодови кои се 3 бројки и кои се потврда при куповина преку интернет. ако ми ја украдат барем да не ме оштетат.
Мене ми пожолтеа прстиве од премногу дезинфекциски гел деновиве... А барем си го имаш запишано кодот некаде?
Како може да ми се префрли пари од странство на мојата банкарска сметка тука и колку земаат провизија?
Ај едно прашање и од мене. И јас примам плата на девизна, во еур. Е сега сакам да направам да ми се префрлаат на трансакциска во денари, за да можам да ги користам со картичка, вадам од банкомат и слично, ама да не одам по шалтери секој месец. Како правиш, постои ли опција за ова со траен налог или електронски некако без одење в банка да се среди?
Сум зела две пати и бидејќи не ми е стална работа одам в банка. Имало опција да потпишеш молба автоматски да ти ги префрлаат. Се плаќало 120 или 150 денари месечно мислам. Немам точни информации. Мислам дека и има опција преку апликацијата (ако имаш активирано е-банкарство) да се префрлаат. Јас сум во Охридска банка и нешто така ми спомнаа. Ако не јави се во твојата банка или појди на шалтер за сигурно. Зависно од платата, 150 ден многу/малку варира. Ако земаш добра плата не ќе се проблем 150 за да не се малтретираш. И се разбира ако ти е за секој месец сигурно.
Со овие новиве бесконтактни картички многу ме фаќа страв, ко очите ги чувам. Зашто некој ако ја украде без пин ќе си купува по продавници.