Вака, од банкомат извадив ситна сума од дозволениот лимит.Сега сакам да ве прашам дали кога ќе стигнат пари на сметката сами ќе ги повлечат или треба да одам да им кажам во банка да ги повлечат?
Автоматски при секој прилив се надополнува искористениот дозволен минус, при што повторно можеш да ги користиш се додека имаш редовни приливи и дозволеното пречекорување ти е активно
https://nlb.mk/Физички_лица/Понуда/Картички/Maestro_младинска.aspx Што е поентата со тоа што вика Дебитна картичка со можност за плаќање на 3 и 6 рати без камата: Пак треба да имаш расположиви средства па ќе ги резервира или ?
Здраво. Дали некој знае да ми каже. Извадив кредитна картичка пред некое време кога платата ми беше помала и со тоа и лимитот е помал т.с две плати , сега ми е зголемена платата и дали треба да ја затворам постоечката за да извадам нова со поголем лимит за во минус или има можност на старата да се зголеми минусот . Благодарам
Колку време е потребно за да се процесира refund преку дебитна (VISA) за откажана нарачка од странство? Ми стигна мејл дека е одобрено враќањето на парите, но на сметка уште не се стигнати.
Здраво,прашање имам,банкоматот ми ја лапна картицатаа куцам пинот пишува погрршен пин викам ај ке отв телл да видам дали е тој пин пробувам пак истоо,незнам што беше проблемот и ми ја лапна картицата банкомаатот,е сеа некој знае колку треба да чекаам да ми ја вратат?
Штом не може да се изврши трансакција, а картичката важи и има пари на сметка, значи податоците се за ажурирање? Банката веќе е затворена, па ми останува само да чекам до утре. Во меѓувреме си реков да прашам тука да видам некое мислење.
Многу гладен бил банкоматот штом после втор обид и' ја лапнал картицата, вообичаено е после 3 промашувања на пинот... Шала на страна, исто се согласувам, да оди во банка за да и' ја вратат мислам дека се чека 24 часа сепак зависи и од банка до банка, а и' ја зел картичката поради проблем со интернет конекцијата, веројатно е тоа.
Најверојатно, да. Претпоставувам е онлајн плаќање. Ако имаш профил, провери дали има известување за ажурирање. Можеби и зависи до банката, ама ако можеш онлајн да ажурираш за да не чекаш до утре.
Здраво, би сакала да прашам како би можела да дознаам дали мајка ми ми ја следи картицата кога подигнувам пари од банкомат. И колку пари би можела да извадам при едно вадење од банкомат?
Зависи од банката, јас на банкомат можам да извадам до 10 000 така ми е направено, дечко ми до 30...прашај си во банка колку ти е лимитот дневен. Како мислиш да ти ја следи? Ако е на твое име не може никој да ти следи ништо
Одиш во банка им кажуваш, ти даваат апликација да пополниш и тоа е тоа. Зависно од банка обично 2 плати даваат, за ден/2. Ова нели ако си во редовен работен однос.