Со електронско банкарство, од девизната си менуваш во денари и директно ти легнуваат на денарската трансакциска сметка. Има опција - ,,менувачница“. Потоа од денарската, исто преку е-банкинг префрлаш на картица. Немаш потреба да одиш на шалтер. Со картицата плаќаш, а од денарската повлекуваш на автомат кога ти треба готовина.
Дали можеш од кредитна да подигнеш пари, и ако да, колку е провизијата? Прв пат користам па ме интересира
Zdravo, Dali znaete dali moze na bankomat na Raiffeisen bank vo druga drzava da se izvadat pari so mastercard debitna karticka na Komercijalna banka?
Дали некој има искуство со вадење пари од банкомат во Грција да ми каже колку провизија зимаат, прашувам конкретно за НЛБ банка?
Здраво Ќе може ли едно инфо Дали јас од мојата дебитна картичка (мастер на комерцијална) преку е-банкинг можам да ставам пари на картичката што исклучиво за интернет плаќања на стопанска банка на име на сопругот?
Зависи на која банка си. Ако банката ти има cash in банкомати, тогаш можеш. Cash in банкомати има тутунска, комерцијална и може и други што не сум запозната.