Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кредитни и дебитни картички

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од VACA, 7 октомври 2011.

1. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.174
    Допаѓања:
    1.664
    Под 2 искористени минуса подразбираш дека си во минус 2 плати или?
    Гледам дека не ти требаат многу пари, не знам зошто те одбиле, и мене ме одбивале поради глупости.
    Да се обиде сопругот на негово име?

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.174
    Допаѓања:
    1.664
    Да, не би требало да има проблем.

3. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    474
    А ако личноста нема трансакција на мојата банка?

4. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.084
    Секој може да уплати на секој преку ПП10 налог, вашата другарка нека земе од банката кај што имате трансакциска сметка уплатница ПП10, нека ја пополни нејзино име, презиме и ЕМБГ, и цел на дознака да пише уплата на сметка, и да ја потпише своерачно (лева страна од уплатницата - во делот налогодавач).
    Понатаму ваше име, презиме, број на трансакциска сметка и износ (десна страна од уплатницата - во делот налогопримач).
    На благајна со лична карта ќе ја уплати сумата, провизијата е секаде различно зависи и од износот некаде е скалеста, на пример во НЛБ е 35 ден., во Комерцијална е 45 ден., а во УНИ Банка е 150 ден., ако плаќа во трета банка на пример во Комерцијална, а вие имате во НЛБ трансакциска сметка тогаш провизија е 60 ден. (возможно да имаат зголемување за плус 20-30 денари).
    Јас при плаќање на ПП10 кон депоненти на НЛБ или кон трети банки, ги користам услугите на НЛБ Банка, не ги фаворизирам, но имаат едни од пониските провизии, нејсе, ако уплаќа преку НЛБ нека уплати до 14ч. затоа што после 14ч. провизијата е поскапа затоа што уплатата се врши преку КИБС.

На FreeToGo и Аничкаa им се допаѓа ова.
  5. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Ако има некој што знае да ми одговори - Ми истекува дебитната картичка од НЛБ (до Јануари 2023). Дали треба јас да одам да побарам нова во банка или автоматски се изработува новата и ќе ми се јават кога ќе биде готова? Фала.

6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Автоматски ќе ти изработат нова и ќе ти се јават или ќе ти пратат порака за да си ја земеш новата.

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Фала ти :f:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pinkdust

Pinkdust Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    46
    Здраво
    Имам прашање, ако не е соодветно мислењето тука избришете го. Дали на личност која има земено кредит од 7000 евра, би им дале повторно кредит од 9000 евра, лицето зема плата од околу 45000 денари. Ви благодарам однапред.

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    8.767
    Во иста банка не може да се земе 2 кредити од ист вид (рецимо 2 потрошувачки необезбедени во исто време). Или ќе мора да го рефинансира постоечкиот кредит за дополнителни средства или да направи обид да земе потрошувачки во друга банка. Ако се одлучи за второто, дали ќе одобрат, многу зависи од тоа колкав е периодот на враќање на моменталниот кредит, колкава е ратата, до кога го отплаќа, дали има други долгови по основ минусна плата, кредитни картички, брзи кредити и сл. Побарувањата во однос на платата односно сите рати што ги има по основ на нешто не смеат да надминуваат 50% од нето платата. Исто така, многу е важна кредитната историја и возраста на лицето.

На Pinkdust му/ѝ се допаѓа ова.
  10. doleina

doleina Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    29
    Девојки,

кога пробав да извадам пари од банкомат ( пробав на три различни. )дава состојба 0 денари а знам дека имам пари на сметка и немам плаќано ништо онлајн. Дали некој бил во слична ситуација?

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Прашај во банка дали треба можеби да ажурираш податоци.

12. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    Дали треба да поднесам барање за издавање на нова картичка, оваа ми истекува во февруари, или автоматски изработуваат? Дали во меѓувреме нема да можам да ја користам оваа, ако доцнат со изработка на пример? На НЛБ сум

13. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Ќе ја продолжат сами, НЛБ нема шанси да задоцнат.

На Leviosa2503 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    Ти благодарам, претпоставувам ќе ми се јават кога ќе биде готова?

На Окситоцин ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Ќе те бараат од филијала за земање.

16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.106
    Ќе ти ја обвноват картичката од банка и ќе ти ја достават до дома или пак ќе ти јават да си ја подигнеш. Старата картичка нема да функционира.

17. Plaviotplavus

Plaviotplavus Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,
    Imam vo NLB haPpy Card i na nea limit od 56.000
    Plata zimam od okolu 26.000 do 30.000 mesecno.
    Dekemvri mi bese zgolemen od 25.000 na 56.000, dokolku e zapoznaen nekoj po telefon mi kazaa deneska deka ne bi imalo problem iako imam i izvrsitel na strana dokolku se si e redovno plakjano kon NLB bi mi odobrile do kaj 70-80.000 limit na happy.

18. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    4.967
    Здраво,

Од оние што веќе работеле со кредитни картички ако сака некој да објасни, бидејќи до сега немам земено и некои раб не ми се јасни.
    На лимит пр.од 30.000 ден, колку минимално мора да враќаш секој месец, што доколку не вратиш ич, или пак на пр. воопшто пари не потрошиш тој месец а претходно си ја напунил цела 30.000. Дали доколку секој месец го плаќаш минималниот износ плаќаш некоја камата и за што, и всушност во кои случаеви плаќаш камата и на која сума?
    Фала однапред на оној што ќе сака да ми ги разјасни прашањава, ако не со кредитна картичка најјасно ќе ми стане ако земам :)

19. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    136
    Здраво, дебитната картичка ми истекува сега во април, но не знам дали треба јас да поднесам барање во банка или они ми се јавуваат? Ако знае некој нека ми пише. Иначе за комерцијална банка станува збор.

20. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    7.996
    Автоматски се обновува, ќе ти стигне порака кога ќе биде готова