Здраво, дали некој знае колку провизија се зема доколку во странство се плаќа со дебитна картичка, на Стопанска банка? Дали како фактор за висината на провизија влијаат валутата и државата во која се врши плаќањето? На пример во Шведска многу мал дел од продажните места користат кеш поради што е неопходно да се има картичка со себе.
Нема провизија за пос трансакции. Со плаќање се конвертира денарот од сметка во валутата во која плаќаш по некој среден курс на виза/мастер. Дополнителна провизија нема.
Здраво, дали има некој искуство со Diners club картички како оди сето тоа и како се наплаќа месечно рата или како? Пишете ми и кој знае
Има ли некој искуство со таква картичка?? Екстра карте земена во Германија, картичката стигна а пинот ни кажаа дека може да го видеме онлајн откако ќе се регистрираме, но не бива.
Ќе ти направат нова и ќе ти пратат СМС кога ќе биде готова да си ја земиш. Некаде ја праќаат и по пошта мислам. Ова општо знам, ако има некој информација за НЛБ нека надополни.
Zdravo Koja e procedurata za otvaranje na devizna smetka vo NLB banka, i dali moze so debitnata karticka (i devizna smetka) bez problem da plakjam vo druga drzava vo evra?
Вака, денес менував картичка поради онлајн измама, ставија барање за скроз нова, нов пин се комплет, е ама на старата имав уште средства кои сега ги нема а картичката вика погрешен формат. Знае некој кај ми се парите отидени? Ко што гледам не се префрлени на другава картичка.
Ако износот бил мал отишле кај Банката за надоместок за изработка на картичка, ако бил поголем побарај детален извештај од Банката или провери на апликацијата.
Za kartickata mi rekoa 600 den, a treba da imam uste 3000. Ne se nekoj iznos ama ne e ni mal. Kako i da e ke pobaram izvestaj utre, fala ti.
Дали од нлб сами ке ми ја изрбаотт новата картичка бидејјки ми истекува старата или треба да поднесам несшто?
Ако ти е конкретно за плаќање со дебитна картичка, немора да имаш девизна сметка , тоа се си оди преку трансакциската сметка која е поврзано со дебитната картичка, самата банка пресметува колку денари ти симнува за плаќање во евра. Треба само да имаш денари на трансакциската сметка.ж
Не треба да поднесеш. Праќаат смс дека ти е изготвена картичка и во која експозитура (кајшто ја имаш извадено прв пат) да си ја подигнеш. Ако не ти стигне порака до две недели пред истек, јави се на 15600 да провериш да не имаат погрешен број или некој друг проблем.
Денес ми стига плик од Стопанска. Во врска со кредитна картичка Visa gold. Јас ја извадив лани, ама не ја користев ( до сега не ми притребала) Ми пишува годишно членство 895ден (каматна стапка од 9,9%). И расположивите средства се намалени за олку пари. Утре ќе одам, ќе доплатам, за да се пополни кредитниот лимит и ќе ја затворам. Мајката нивна лоповска. Да не беа банките како ќе беше народов сиромав.
Дали некој има искуство со затворање на Динерс картичка,порано ја користевме,редовно плаќам но сакам да раздолжам уште нешто ситно рати што има останато и да ја затворам?
За која кредитна картичка има најмала годишна членарина и во која банка? Имам дебитна ама на неа ми оди платата и ми е ризично да ја употребувам па размислувам да извадам и кредитна.