Зависи која банка, од НЛБ штом пратиш најава за рег. ѕвонат на тел зс краток период ако не е викенд само.
Здраво. Дали некој/а од вас има Топ си картичка за млади на Стопанска банка и доколку да, каков е процесот на отварање/затварање на сметката? Дали може да ми пишете ЛП за економски совет
Девојки би сакала да се информирам во врска со една замисла што ја имам за да им приредам изненадување на вработените по повод годишнина од постоење на фирмата. Поседувам мала компанија со 4 вработени на кои сакам да им приредам изненадување за годишнината. Фирмата е депонент на комерцијална банка и сите вработени имаат виса бизнис картичка на која го пишува називот на фирмата, нивното име и презиме и сите картички се поврзани со една сметка во комерцијална банка. Замислата ми е да отворам четири дополнителни сметки во комерцијална банка на име на фирмата, за секоа сметка да се издаде дебитна картичка но таа дебитна картичка да биде дизајнирана од мене со логото на фирмата наша и убава позадина што би одговарала на фирмата (како што се овие кобрендираните пример). Сакам да им направам да ги наречеме еве специјални брендирани платежни картички поврзани со сметка или сметки во било коа банка во земјава, на кои што ќе можам да им уплатам пари а они да можат слободно да ги користат како и секоа нормална дебитна картичка. На истите картички односно сметки да можам и понатаму да им уплаќам пари во вид на награди бонуси. Специјални картички за моите специјални и единствени вработени кои се со мене од самиот почеток и без кои не би успеала. Прашањето до Вас девојки ми е дали е изводлива оваа моја замисла и ќе ми биде од голема корист секоа идеа, замисла за како да ги изненадам само без поклони, никако неможам да им погодам
Дали на нлб банкомат можам да ставам кеш да се префрли на мојата картица? Треба да уплатам онлајн нешто утре, па ми фалат средства на картицата. И на кој банкомат?
Можеш да си уплатиш на своја сметка во нлб, оди во дирекција на нлб на тие банкомати, веднаш се префрлаат, за моментално за таму знам дека има или на партизанска спроти силбо.
Dali vo banka mozat da mi izvadat lista ili nesto slicno. Da mi kazat na sto ima odlivi od debitnata karticka(kartickata na koja mi legnuva platata)?
Јас имам електронско банкарство и на апликација ми дава промет за колкав период сакам наназад месец,два,три... Сигурно и во банка би можеле да ти извадат листа
I jas imam. Ama ova ne e za mene. @Anika55 dali tamu pisuva kako na e banking sto e, primer tolkav iznos e potrosen vo zegin na toj datum i slicno.
Да. Изводот содржи основни податоци за сите трансакции во одреден период. Датум, износ и примач. Ќе си кажеш во банка од кој до кој датум. Извод издаваат само лично, на сопственикот на сметката или на полномошник.
Не би требало, ама од банките ништо не ме чуди веќе. Порано наплаќаа само ако побараш втор пат за ист период.
Ме интересира за кешбек, како функционира, некој подетално да ми објасни. Една пријателка ми предложи да си направам кешбек картичка за поврат на пари. Мене ме интересира дали се доплаќа таа картичка, како оди процедурата за вадење, како се користи и како доаѓаа до поврат на средства. Инаку на комерцијална банка имам сметка, ако тоа нешто значи...
Вака ме интересира ако имаш кредитна картичка на стопанска банка што ја даваат со кредит. Откако ќе и помине рокот, и ти праќаат на домашна адреса нова кредитна картичка со нов рок. Дали некако ве известуваат преку порака и слично дека пратиле картичка, или автоматски си ја праќаат.