Здр.Како можам да подесам интернет трансакции на 0? Имам активирано м токен ама не знам шо да пишам, кодот 9 цифрен го пишувам и пак грешно ми кажува, во првото поле пред да го генерирам кодот пук се пиши или што?
Здр. маж ми има дебитна и кредитна од халк.Искористени му се лимитите и на двете картички, од хх причини не ја плаќаше ратата на кредитната неколку месеци,му се насобра поголема сума. Ја префрли платата у друга банка, на 3ти извади пари од банкомат, денес сакаше да извади пак ,му даде дека е вон употреба.Дали може Халк да му ја блокира сметката у другата банка???
Халк може да го тужи за неплатен долг, а извршител да го блокира по матичен број во сите банки. Следствено на таа блокада не може да користи ни картички поврзани со блокираните сметки.
Едно прашање - имам кредитна картичка од Шпаркасе со износ од 12 000 денари. Дали тоа значи дека можам да земам производ во износ од 12000 денари или месечната рата да ми биде до 12 000 мкд. Ич не разбирам.
So izvrsitel moze da se dogoris ako imas 3 izvrsiteli znaci ide prvi treba da se cisti prviot pa 2 dali e taka i za uplatava moze da se dogovaras od primer kolku da ti zema i kaj mozes da vidis deka si blokiran koj znae ve molam objasnetemi