А како се наплаќа кога ќе немам средства на таа картичка воопшто? Или ќе повлечат од сметката од друга банка што ја имам?
Кај секоја банка е различно. Банката ќе наплати и ќе бидеш во недозволено пречекорување (премолчено должничко салдо) на платежната сметка. На недозволеното пречекорување (премолченото должничко салдо) банката наплаќа камата, потоа присилна наплата. Јас би ја откажал штом не ја користам.
+ годишно одржување на сметка. Ако не ја користиш затвори си ја. Комерцијална банка ми има направено така, сум имала детско штедење некогаш ми направиле сметка и до 24 год не ни знаев дека имам сметка таму. Ми стига порака дека картичка ми е готова и одам да видам што е раб, аа вика сметката ти е во минус 9400 ден Викам јас не ни знам дека имам сметка кај вас како тоа, и ми набројува таму одржување годишно, провизии за ова, камати за она… Ми се стемни Ништо на крај си платив како на поп и ја затворив…
Дали некој друг има проблем со најавување на апликацијата на Стопанска Банка? Го внесувам кодот и не ме логира, си стои на полето за код.
Podnesov baranje za potrosuvacki kredit vo stopanska banka. Prvicno baranjeto e odbieno.No vrabotenata sto mi ja terase aplikacijata vika ke go dadam na povtorno razgleduvanje.Kolkavi se sansite da se promeni odgovorot? Nekoj od iskustvo?
Убедливо најлоша технологија има СТБ. Апликацијата поголемиот дел од времето не им работи, кога ќе се јавиш у контакт центар те прават неписмен, мислиш бабичка сум па не знам како да влезам у апп, а уствари сите што ги знам што се во СТБ го имаат истиот проблем. Банкоматите им се многу често празни за викенди, колку пати сум била принудена да вадам пари на банкомати од туѓи банки и да плаќам грдна провизија. Се на се - катастрофа од банка.