Кредитни и дебитни картички

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од VACA, 7 октомври 2011.

1. Bobak

Bobak Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    38
    Вака мајка ми е пензионер има 59 годино имаме куќа ама не е легализирана дали може да ја стави под хипотека за хипотекарен кредит да земе а траен налог да бидам јас (јас не можам да земам кредит)

2. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.105
    Допаѓања:
    11.716
    Покрш од онаа уни банка нема. Им пребарувам низ апликацијата (опција која ми треба и треба да постои, а не постои) и закочува, ме одјавува, а вчера инсталирав последна верзија. Освен проверка на сметка, ништо не можеш на таа апликација на раат. Се јавувам во контакт центарот што им е на веб-страна - избравте непостоечки број. Се јавувам на локалниот број, на интернет пишува дека се достапни до 20.00, а-ха, никој не одговара. Провизиите им се швајцарски и само измислуваат нови. Наскоро ќе си одам од таму, ќе преминам на Шпаркасе. Иако, мислам дека ниедна банка не чини веќе. Ти се правиш како што е ред, тие - башибозук, и банки и држава.

Последна измена: 18 јуни 2026
    На meri11 и Alex.T им се допаѓа ова.
  3. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.105
    Допаѓања:
    11.716
    Глупиов народ треба да излезе на протест против банките и нивните практики, а не да оди на роденден на вмро.

Заради технички проблем на банката, банката мене ми наплати провизија. :drunk:
    Е ова беше последен пат, уште еден денар банка нема да земе од мене, па да не се викам како што се викам.
    Што подалеку од банки и што помалку работа си имаш со нив, тоа подобро. Oсобено од овие маливе, локал-селски, само понастрана.

На SummerGirl и Alex.T им се допаѓа ова.
  4. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.256
    Не знам дали прашањево е за тука ама ако не е нека го преместат модераторите.

Примател сум на плата во СТБ, таму ми е и станбениот кредит. Меѓутоа пошто СТБ се една од најнеспособните банки до сега во човештвото, дали е можно да си примам плата на друга банка кадешто имам картичка, и да си уплаќам рата за кредитот, дали би ми направиле проблем сега или евентуално во иднина за нешто?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.207
    Допаѓања:
    40.217
    Не би требало да има проблем. Маж ми имаше кредит преку Стопанска банка, а плата преку друга банка. Неговиот кредит беше потрошувачки. Се префрли во друга банка затоа што од СТБ не му дадоа добра понуда за станбениот кредит. Префрлаше пари од платата за кредитот. Ние од странство го исплаќаме станбениот кредит.

6. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.256
    Да и јас така размислувам ама дека јас целосно се префрлив и со плата кога го зимавме станбениот кредит и си викам сега утре пример за рефинансирање или слично да не ми направат проблем ако си ја примам платата на друга банка. Ама па нели е важно во моментот кога го земаш станбениот кредит да си кај нив со плата, после тоа ајт :?: Не ги можам ич затоа сакам да си ја зимам платата на друга сметка.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.824
    Допаѓања:
    1.546
    За потрошувачки кредит на Стопанска Банка после колку часа ви јавија дека е одобрен?
    Мене до сега најчесто во рок од 3 часа , ама овој пат вчера аплицирав во 11 и сеуште нема одговор...
    а ми треба итно што побрзо

8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    28.907
    Не би требало, само види во договорот да не има некој член каде што те обврзува да имаш сметка и примања таму заради каматната стапка. Јас знам некои банки ги условуваат клиентите да мора да ја користат таа сметка од банката заради поповолна каматна стапка. Ама од друга страна па, како би го провериле тоа, не верувам дека имаат систем кој следи кој колку трансакции има.

На SummerGirl и bookslover им се допаѓа ова.
  9. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.256
    А кој да го најде договорот сега :x

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.207
    Допаѓања:
    40.217
    На маж ми му го одобрија за еден ден.

@bookslover провери го договорот. Ако треба од кај нив да земаш плата, ќе мора да ги трпиш.

На sani99 и bookslover им се допаѓа ова.