за затварање на сметка во комерцијална има ли некои трошоци долго време немам никаков прилив на таа сметка па сакам да ја затворам .Знае некој?
Нема трошоци. Мајка ми имаше трансакциона и без давање пари ја затвори. Но, само трансакциона. Немаше картички.
Ако е дебитна има, за одржување дури и ако немало прилив на средства. ако е трансакциона не би требало.
Дали постои функционална банка во оваа држава , каде што преку паметен телефон може да се плакаат сметки и други работи ???
Да мојата банка додека имав сметка во мк Стопанска Банка едноставна апликација поврзана со токен брза и лесна за користење.... Правам муабет за плакање инаку недај боже да земете кредит од неа никогаш нема да успеете да го вратите...
јас имам дебитна картичка од халк банк па ме интересира дали сега кога ќе идам во грција ќе можам да плаќам во маркети со картичка и дали зема за тоа провизија? и дали во скопје ако проверувам на банкомат салдо ќе ми земе провизија или ако вадам пари? и колку денари би било тоа
Може ли некоја да ми каже која банка би бил најдобар избор за плата,кредити и која има најповолни услови?
Секаде провизијата е тука некаде. Прашај во повеќе банки ќе видиш каде ти одговара. Јас праќав преку НЛБ , на 100е , земаат 10е.
Имам visa во UNI банка, треба да пратам пари во странство. Провизија има околу 30евра за да стигне конкретниот износ што сакам да го пратам. Знае некој нешто поефтино?
tutunska,mKlik app za smart telefon.toa cini 70 denari mesecno aplikacijata da ja koristis. 30denari za transakciska + 70 denari za mKlik=100 denari mesecno
Ауууу тоа скапо , јас ја спуштив апликацијата и само аплицирав за трансакциска и толку никој ништо не ми врати , одма бришам све
neka ti tekne deka nemoras da izleguvas od doma,da se nerviras so penzioneri i sve toa,100 denari i ne se taka mnogu.edno kafe.a moze da ti zastedi minimum 2 saati vo mesecot samo za smetki plakjanje