Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крема за околу очи

Дискусија во 'Лице' започната од Vega, 19 јануари 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Биодевојка, ќе те замолам да ставаш сликички од производите, бидејќи нели имаат повеќе линии производителите. Некогаш стварно не знам на кои производи мислиш, на пример сакав во еден пост да те прашам и за кармините на лавера. Полесно за наоѓање би ни било кога ќе ја видиме и опаковката, можеби производот на кој ти конкретно мислиш е повлечен од продажба. А незгодно ми е да те замарам со потпрашања на постовите. :$

:hug:

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Летото користев поради тоа што многу време бев на сонце, имав нарачано од Авон, од поскапите, и од сите наведени карактеристики, ниту една не ја исполна.
    Залудно фрлени пари, ем многу ме печеа очите (иако немам осетлива кожа).

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Важи мила, секако полесно е доколку атвам слики, попрегледно ќе биде. ок од сега па натаму ќе ставам, ако некогаш заборавам слободно потсети ме :)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Мислев на интернет слики, чисто да се види за кој производ поточно се работи. Фала ти, срце си. :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Моментално ја користам оваа крема. Има бел пигмент што ја осветлува кожата под очите и прави да изгледа свежо. Лесна и освежувачка. На моменти ептен ми е сува и ме затега, а тогаш ја користам во комбинација со арганово или кокосово масло (пред спиење). Соодветна е за млада кожа бидејќи не содржи прејаки ствари. Има дискретен мирис и не ми ги има изиритирано очите. Задоволна сум од неа, чини околу 180 денари.

На koritsaki, Salome, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  6. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    382
    Читав дека кремите за околу очи е препорачано да се почнат накај осумнаесеттата, што мислите вие?

7. MostSweetGirl

MostSweetGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    А да ми препорачате некоја крема за околу очи си имам баш темни кругови дали дека имам светли очи толку ми се приметуваат или нешто друго е :|

8. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Исто како и кремите за лице, така и креми за околу очи имаат старосна граница.
    Не е потребно да се почнат толку рано, но може да се негува пределот околу очите со нанесување на многу тенок слој на природно кокосово масло.

На DamnGirl98 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    382
    Фала многу, ќе применам :inlove::inlove:

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pashe2004

pashe2004 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    каде ја купуваш?

11. pashe2004

pashe2004 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    исти случај сум и јас.

12. pashe2004

pashe2004 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    ајде некој нека препорача ствано добра крема за околу очи, во последно време ептен темни кругови имам.

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Паше дај те молам престани да спамираш. Едно мислење е доволно - напиши што имаш да кажеш на темата и готово, не мора по сто пати и не мора во различни теми.
    Темава е - крема за околу очи - ќе најдеш сто препораки во неа, само треба да направиш напор да разгледаш низ страниците.

@pashe2004 - да те тагнам за секој случај, зашто мислам дека ништо не читаш.

14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Од колку години се почнува со крем за околу очи? Имам дома 2 од clinique ги добив на поклон ама незнам дали да ги користам. :)

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Прочитај ги состојките. Ако има ретинол, Q10, и други антиејџ состојки најдобро да ги одложиш. Зашто сега кожата ти е млада и има доволно еластичност, треба да ја оддржуваш само со навлажувачки креми. Ако и’ ставаш антиејџ состојки може да има несакан ефект - ќе ја направиш кожата мрзлива бидејќи ја трупаш со такви состојки, па ќе престане сама да произведува доволно колаген и ќе стане сува, зависна од кремите.

Ако ти треба кремче за околу очи, почни со нешто што нема такви состојки, на природна база. Dr Hauschka ја фалевме повеќе пати низ темава, а и Алверде може да се добри за млада кожа. Си треба крем и во 20тите, ама треба да биде соодветен.

На LollySky и Rose96 им се допаѓа ова.
  16. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Од ДМ (само во ДМ има производи од Алверде).

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    И јас ја меркам оваа крема за околу очи, ја завршив на Орифлејм (Optimals White Seeing is Believing Eye Cream)

а претходно искористив две тубички од Нивеа кремата против брчки со масло од семка од грозје. Имам сува кожа, 31 година :) Таман е оваа на Алверде за мене?

Искрено почнав да разгледувам и поскапи опции, на Клиник и Есте Лаудер, ама не се решив, не знам, на Клиник ја гледав ричот, и прочитав поделени мислења, некако не ми се даваат толку пари за крема, а сепак да не сум сигурна каков ефект ќе постигнам. Генерално немам некој проблем, немам темни кругови, немам перничиња онакви, повеќе ја користам како нега, превентивно, а имам ситни мимички брчки, ако воопшто можам така да ги наречам...

18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Jaс од кремите на алверде за очи сум многу задоволна, ако имаш над 30 години би ти го препорачала серумот со godji berry. Само да знаеш дека се лоши како подлога за шминка, а и немаат заштитен фактор.

19. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @Biodevojka те молам препорачај ми масло или крема за околу очи што би ја ставала ноќно време? Некое независно од восраста како на пример масло од невен или слично..?

20. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга како масло може да користиш арганово, невен, кокосово, авокадо во комбинација со алое вера гел или на благо навлажнета кожа (за подобро да се впие и да има подобро влијание самото масло). Како крем за очи независно од возраста дефинитивно на Др. Хаушка. Еден од најдобрите кремови кои ги имам пробано а одговара на било која возраст. Единствено нешто е цената околу 1200 ако не се лажам, ама верувај доколку може да си го дозволиш вреди секој денар. Поздрав.

п.с. доколку се мислиш околу изборот на маслото прочитај ја статијава која ја напишав токму за маслата како третман околу очите.

http://dama.mk/najdobrite-prirodni-masla-za-nega-na-kozhata-okolu-ochite/