Во тој случај земи ја на Др. Хаушка, една од најдобрите креми за околу очи за твоја возраст. Цената е до 1500 не ми текнува колку ама тука е некаде. Поздрав.
Ve molam preporaka za krema ali voedno sto pomaga so tekmnite krugovi. Kozata mi e tamu prirodno potemna ali poslednive meseci strasno e naglaseno toa. Plus moze i da e antiaging
INGREDIENTS: AQUA, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, ELAEIS GUINEENSIS OIL *, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, CERA ALBA*, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, CHAMOMIILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, TRITICUM VULGARE GERM OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL*,CINNAMOMUMCAMPHORA BARK OIL *, CITRUS AURANTIUM AMARA LEAF/TWIG OIL*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*, CYMBOPOGON MARTINI OIL*, CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL*, TOCOPHEROL, PARFUM, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, CITRIC ACID, BENZYL BENZOATE, CITRAL, CITRONELLOL, FARNESOL, GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL. *Organic ingredients. Contains 99% natural ingredients. 31% of all ingredients are organic. На што треба да се гледа за да знаеме за која возрасна група е препорачано да се користи? @Biodevojka ор енибади елс кој би знаел.
Здраво драга, треба да гледаш на состојки како пептиди, хијалуронска киселина, Q10 и.т.н. Кремов има одлична декларација, на база на чисти масла, екстракти, глицерин и етерични масла. Според мене нема некоја одредена возраст, затоа што не содржи ништо специфично во смисла на состојките како оние кои ги напоменав погоре. Ја оддржува кожата елсатична и со тоа ги спречува првите знаци на стареење и мали брчки околу очите. Според мене е супер. Поздрав
Фала @Biodevojka, кремот е на Fleurance, и додека трае попустот сакав да го земам. За сите што ги интересира во Зегин е попустот околу 700 и нешто е.
Девојки да ми препорачате некоја крема за околу очи, не ми треба за против брчки само за хидратација?
Можеш да земеш некоја од Балеа, тие се супер за хидратација и не се воопшто скапи, околу 200 денари се.
Да ми предложите некоја крема за испод очи? Само да не биде anti-age, за 20+ години ми треба. Ставав кокосово масло ама скроз ми отекуваа очите, не знам што е проблемот
Здраво девојки, постои ли некоја крема за очи против темни кругови? Искрено ми скурчи секојдневно користење на коректори... а страшно изгледам без кореткор. Ви благодарам
Ја земав кремава од алверде за хидратација и за против подочници, но пред малку приметив дека е наменета за тие што носат контактни леќи. Јас не носам, така да,да ја дотрошам или да не штети некако?
Мислам дека сакаат да кажат дека може да ја користат И луѓе кои носат леќи, односно нема состојки кои би ги оштетувале леќите. Користи си ја слободно.
На сите креми за околу очи на Алверде пишува дека се погодни и за лица кои користат контактни леќи, а оваа крема конкретно е наменета за нормална и сува кожа, можеш да ја користиш слободно.
Јас оваа ја купив пред некој ден Искуства? Почнав да ја користам, ок ми е вака. За среќа не ме пецкаат очите како порано што ме пецкаа од други креми за очи, ама ќе видиме како ќе се покаже. Следна ми е во план кремата со хијалуронска киселина. Инаку до скоро ставав само кокосово масло, ама мислам дека ми треба нешто појако, наменето баш за тој предел.
@Biodevojka извини што те мачам но ми треба твој совет и сечиј друг е добредојден, секако. До сега немам користено никаква крема за околу очи имам 20 годони и би сакала да почнам бидејќи имам минимални почетни линиички. Дали мислиш дека е време? И што би можела да ми препорачаш ама да е стварно ефикасно и квалитетно и цена ако може чисто информативно, ќе платам колку треба само имам страв да не е прејака па во подоцнежните години да не ми делуваат други препарати. Фала ти
Јас ја имав оваа. Не ја користев редовно искрено, за да ти кажам резултати, зашто ја заменив со на еуцерин кремата. Оваа е доста мрсна и требаше повеќе време да се впие, за разлика од таа на еуцерин. Дали некој има користено на frezyderm крема за очи? @koritsaki можеби, мислам дека е грчки бренд
@kravce да , frezyderm е грчки бренд , инаку немам користено нивна крема за очи досега , туку само крема за лице за мат ефект и тонирана крема