Јас имам темни кругови, маслото нема никакво влијание врз нив, скроз исти се како и секогаш. Само кога менувам исхрана и биоритам се враќаат во нормала.
Јадам и зеленчук и овошје и џабе. Не знам што да воведам плус во исхраната ... Изгледа ќе треба да си ги прифатам како такви и постојано да ги маскирам со коректор, нема бегање
Јас ја користам New Skin за околу очи и е ефикасна за темни кругови и подочници. По состав е слична на она што го напиша @Biodevojka има кофеин, ниацинамид ( витамин В3), екстракт од зелена алга и јапонска хелда (buckwheat). Случајно ја открив во една аптека, по препорака на моја колешка. Секоја чест @Biodevojka и поддршка за посветеноста во едукацијата за состојките во козметичките производи, со оглед на тоа какви се производи се присутни кај нас на пазарот.
Исто, се што видов за темни кругови пробав... јас пак и подочници имам понекогаш, на зомби личам наутро
Драга, може да те замолам да сликнеш декларација? Само така можам да ви кажам што има во кремот и дали е природен. Ме интересира и мене. Не го познавам. Поздрав.
Здраво драга благодарам за декларацијата. Не е комплетно природна, ама не е лоша морам да признаам. Има убави состојки. Поздрав.
@Biodevojka прво, ти благодарам на трпението и желбата да ни одговориш на сите Кога се будам со отечени подочници си правам тупфери потопени во блендирана краставица, зелен чај и мед и ги држам 10-15 мин под очите. Затоа што немам време секое утро за припрема, дали можам да направам поголема количина (на пример за 4-5 дена) и да ги чувам во кутивче во фрижидер? Дали сеуште би имале ефект или хранливите состојки нема да се задржат повеќе денови? Се надевам ме сфати за што се работи, ако не- ќе прикачам видео подолу. Ти благодарам однапред поздрав