Се согласувам. Имам прочитано многу статии и изгледано видеа на таа тема од дерматолози и естетичари и сите го кажуваат тоа. Доволна е ноќната крема и евентуално ретинол или серум со хијалурон кој е за целото лице.
Дали некој знае да ми препорача крема за пигментација околу очи? Немам проблем со брчки (барем засега) но имам виолетови модри кругови во ќошовите на очите Постои ли крема која би помогнала за нив? Дали некој ги користел овие креми на FrezyDerm, и дали се добри?
За Фризидерм не знам. Ама овие може да ги пробаш https://www.bellina.mk/mk/radiance-energy-brrright-крема-за-околу-очи-против-подочници-15-мл Или оваа https://www.bellina.mk/mk/pumpkin-крема-за-очи-20-мл Вторава мислам дека би ти завршила работа.
Порано имаше ролери за околу очи, на Алверде. Сега барам нигде ги нема. Видов дека на Гарниер и Балеа има такви. Дали знаете каде може да ги најдам низ Скопје ? На ваков мислам, со метално топче.
Мислиш на кремата за околу очи со ролерче? Пиши им на фб ќе ти кажат во кои продавници ја има. Таа од Балеа изгледа вака: Обично секаде ја има.
Јас сум ја користела таа на балеа воопшто не ми помогна немав никаков резултат.. Колку пари се овие ? Не сум видела во зегин... Обично презадоволна сум од производите на FreezyDerm . Се што имам земено ми се погодило
Кремата од Балеа ја користам многу време и ми се допаѓа. Е сега, немам темни подочници, но искрено се сомневам дека било која крема ќе направи драстична разлика кај темните кругови. Можеби некоја со кофеин во составот. Моите подочници наутро се подуени, па ладното ролерче минимално делува отокот да спадне.
Мене продавачка во парфимерија ми рече дека крема за околу очи не ни треба, дека е тоа фрлање на пари, и дека е доволно да се натапка од онаа што се користи за цело лице. Не знам колку е вистина.
Да, и јас тоа го имам слушнато и прочитано, затоа и напишав така. Мислам дека посебна крема за очи може да се користи само ако сака да се таргетира некој конкретен проблем околу очите, за нормална употреба, т. е. хидратација доволна и добра е кремата што се користи за цело лице .
Jas ja imav lani zemeno kremata od Freezyderm ama ne mi se pogodi,mnogu mi ja susese kozata okolu oci,taa za brcki sto e.Od Dr.Hauschka sum pezadovolna
Здраво некој да се соочува со торбички/ отоци под очите? Да каже како се справува, како ги негува? ( п.с. особата 22 г. има и синуси)
Дали имате позитивни ефекти од кремата на Dr. Hauschka? Имам 23 години и сакам да превенирам брчки. Дали препорачувате?