Мислам дека само ретинол и ретиноиди не се дозволени во бременост, другите состојки се безбедни. Кремиве од линијата со арган се одлични. Е сега за темни кругови немам искуство, иако го имам серумот со кофеин, јас повеќе за испукани капилари го користам, ама не на лице, колку толку помага.
Случајно листајќи низ форумов за брчки под очи наидов на ова. Дали помага за почетни фини линии под очи? Да ја хидрира малку кожата?
Против брчки би требало поефикасно да е арганово, ама 100% арганово, не од миксовите што најчесто се продаваат. Ова од Алверде со роза е многу убаво, хидратантно е, само не знам колку ќе ти биде ефикасно против брчки. Веројатно ќе биде добро.
Јас го користам аргановото од The Ordinary. Ако сакаш нешто што ќе можеш да го најдеш во ДМ, тогаш види го аргановото масло од Revox, но барај го ова од сликата. Да пишува „био арган“ на кутивчето. Не знам колку е, но не би требало да е повеќе од 400 денари.
Здраво, Од кој крем за околу очи сте позадоволни - Eucerin Q10 или Eucerin Hyaluron Filler? 25 години, кожа склона кон брчки.
Jas imam problemi so podocnjacii i ja koristam kremata protiv podocnjaci i temni krugovi na Mol&B-eye cream i navistina sum prezadovnolna od rezultatot sto go imam http://www.mol-b.eu/mk/high-performance-eye-cream/
Неодамна го купив Beauty of Joseon со женшен и ретинал, ќе видам како ќе се покаже. Некоја од вас да не го користела?
Ја баш прееска киснев на нивната страна, сакав да го нарачам. Сподели и пресии овде деновиве, ако не заборавиш
Имам уште малку од кремот што го користам во моментов. Кај и да е ќе се потроши па ќе пишам кога ќе ја почнам оваа.
Јас ја имам користено но ја прекинав бидејќи најдов со бакучол и подобра ми е . Видов резултати ама после 2-3та недела малце ми осветли подочначи темни и малце ми го измазни тој дел . Не ми ги иритираше очите но за секој е различно, искрено за таа цена е смешно со тоа што може да сс користи со месеци 2-3 сигурно бидејќи е ретинал внатре и наменето за околу очи.