https://haruharuusa.com/products/black-rice-bakuchiol-eye-cream-20ml Оваа но ја добив за поклон и не знам дали ја има кај нас но е предобра јас и на лице ја користам и горе на капаци сегде
Јас моментално ја користам оваа во комбинација со серумот сп хијалуронска киселина од Еволв. Предобра е
Сум пробала разни кремови за темни кругови и до сега ништо не ми помогнало. Ако некој има позитивно искуство нека сподели бидејќи секој ден ставм коректор и тој не помага
Овој серум велат дека е за тоа Го имам користено за испукани капилари, ок е, не е лош, со темни кругови немам искуство. После серумов треба крем, не се остава така.
Јас имам ужасно модри подочници. Ама и самата кожа ми е тенка. Ништо не помага. Ниту лажици ладни, ниту од оние ќесичките под очи. Ниту креми. Наредно одам на пластичен хирург само да потсоберам пари. Имам моментално шминка ако можам ќе ставам после слика како ми изгледаат подочњаците
I jas imam temni podocnici. Osven sminka i korektor, spas e filer. Badijala ne trosete pari na kremi. P.S. Da mi davaa po 10denari site sto do sega radi niv mi rekle "Leleee kolku umorno izgledas, istosteno, proveri si ja krvta" , do sega milioner ke bev.
И ја се размислувам за некоја алтернатива за корекција. Дури гледав имаат и хируршки начин и ласерски. Сега штедам пари и одма одам на тоа. Ми се случи да ставам два слоја на коректор и да личам 10 г постаро и поуморно
За отечени очи (очни капаци) од алергија/дерматитис, што би ми препорачале? Гледам на страната на Зегин, Bioderma Atoderm за иритирана кожа околу очи . Дали е добра? Однапред благодарам на одговорите
Неодамна ја купив оваа за околу очи од eyenlip - Snail all in one repair cream. Кремата како крема е супер за хидратација, ми се допаѓа од тој аспект, но многу е парфимирана и навистина ми смета мирисот. Не станува збор за некој лош мирис, ама мене ми е тежок. Ми мириса на некој тежок зимски парфем, некако премногу за мој вкус затоа што немало ни некоја потреба да мириса којзнае како. Додуша, најдобро никако да не мириса затоа што сепак е крема за околу очи, ама ајде. Не беше скапа, па не ми е нешто многу криво ама сепак не би ја купила пак.
Caudalie, најдобра. Како студент што учи ден-ноќ и енергијата ми е 0 и ми се одма познава на лицето многу работи не ми воопшто одговараа дури прекинав воопшто нешто да користам ама од Sephora ја земав оваа крема. Од срце ви ја препорачувам. Може и на цело лице, може само за очи, јас само за очи ја користам. Не знам за Македонија каде ја има, проверете на gloskin или на некои албански страни сигурно ја има.
Препорака за крема околу очи, имам 25 год. Моментално користам anti-ox bluberry серум и глицеринска крема ама некако не ми се доволно хидратантни на подочњаците во поладниве денови
Јас сум многу задоволна од AHC кремата. Околу 1000ден е ама 30мл и долго трае. Јас ја земав некаде април и имам уште третина останато. А ја користам два пати во денот. Од кослове ја земам. Спојлер: Крема