Крема за сончање за бебиња

Discussion in 'Бебе' started by elena19, Jun 30, 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга, го има во биоорганика во Сити Мол и Биоорганика карши поранешер Мекдоналдс во центар (карши Палома Бјанка). Поздрав.

Драга сакам да ја запознаам таа што ти го кажала ова...значи се вадам од кожа вакво нешто кога ќе слушнам!!! Висок заштитен фактор не значи хемикалии, значи поголема количина од состојката и секако подобра поддршка од маслата и путерите со природен заштитен фактор (доколку станува збор за органско секако). Инаку хемикалии се хемиските филтри кои може да бидат присутни минимално во еден козметички производ (на пример спф 10) а сепак се хемиски состојки. И обратно еден производ со физички филтри да има еден куп силикони и нафтени деривати, во тој случај џабе им се физичките филтри!!! Хемијата не е поврзана со висината на спф, туку со природата на состојките користени во самиот производ. Поздрав.

п.с. на моја пријателка во Рим за 10 годишно девојче со дерматитис и дадоа кортизон и и рекле дека само тоа помага и никако креми на природна база да не и се влошело. Девојчето за греота цел месец го мачкала со тоа и најнапред поминало, меѓутоа штом го прекинеш повторно се појавува еден вид на себореичен дерматит. И направив еден крем за лице за проба (како тестерче) најприродно нешто и многу едноставно со малку состојки меѓутоа внимателно одбрани и на девојчето за 4 дена и се подобри состојбата. Почна сѐ комплетно да исчезнува без никаков кортизон. А да знаете едвај ја убедив другаркава да го проба оти и рекле никако органски креми оти не помагале!!! И во Рим има такви таленти не се само кај нас не се секирајте!!!

За овој јас ти гарантирам. Го имаме пробано и на двете внуки (гревните внуки со сѐ ги мачкам кога пишувам статии ахахаххаа) и доста помогна. Така да немај гајле.

Како што пишав погоре џабе се физички филтри ако ставиле силикони, парабен и и нафтени деривати...Барем според мене.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Користевме еуцерин50 ка двата пати на море, сега одиме пак сакам со 30 ка да купам, незнам кое?
    Во зегин не ми се ни влегува веќе од нивното freezy derm,што и да прашам само фризи е најдобро ! |(
    гледав себамед во дм, ама пишува за осетлива кожа, алверде не најдов, или welleda да купам? И хипп има 30 ка , ама не го сакам хипп-от

didisi and stevemila like this.
  3. Biodevojka

Weleda ili Eco cosmetics

Selest, eli25 and kukla21 like this.
  4. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Јас Веледа мачкам. Читај: во дух ја маскирам. Или ко гејшите. :rofl:
    download.jpeg
    Вака нешто. :)
    Шала на страна, мојава е многу бела (плавушка), па ок е, само што се впива малку поспоро. Сме немале проблем до сега.(y)

5. eli25

eli25 Форумски идол

Тешко се размачкува? Нејќам таква :( Еуцеринот супер беше .

@Biodevojka а freezy derm ?

6. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Да имам и еуцерин флуид, тоа малото. Во торбата ни стои. Тоа е течно каде каде потечно. Ова не е толку густо, баш крем е, ама Не се бели Маре мори е работава. :)

emkaemka, Ano and eli25 like this.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Извини што ќе се убацам, но поназад биодевојка имаше пишано за Frezy derm мислење, нема добар состав иако толку фален во аптека дека е супер и на природна база. Лани се залетавме многу мајки го купивме, јас имав спф 25 и убаво се размачкуваше.
    Го најдов мислењето па ќе ја цитирам да прочиташ:

Dushi0102, Biodevojka and eli25 like this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Знаев дека толку фалење не ќе е на арно :) Ама кога и да побарам нешто они одма фризи! Онојпат и викам дај ми веледа купка, она одма -фризи!

Kaffe, stevemila and Kitten like this.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Исто! Имам неколку производи од Frezy, да ми простиш на изразов ама г'з се :D Премногу галама за нешто што не е ни малку посебно.

eli25 and stevemila like this.
  10. Biodevojka

Eco cosmetics draga :)

11. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Арно што Ве прочитав и мене сабајле ме убедуваа за фризи и зошто чико неможам да најдам си викав ај вакво ќе земам. Во Зегин прашав за нива и одма коментари дека не се добри и менувале дати. Е сега дефинитивно незнам какво да земам синко е 3 ипол години, освен на Чико и Мустела друго немаме пробано.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Чико имаш во ДМ.
    Ок е?

13. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Да супер е лани го купував на син ми. Која цена е?

Last edited by a moderator: Aug 18, 2018
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Не ми текнува:(

Last edited by a moderator: Aug 18, 2018
    Kaffe likes this.
  15. bella12

bella12 Популарен член

Screenshot_20190606-130615.png ја купив денес оваа колекција на Галафарм е, одеше 2+1 за 600ден. валда ќе се покаже како добра.

16. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Ова го земав денес,
    дали е добро?

Attached Files:

17. didisi

didisi Популарен член

Биодетма

18. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

IMG_20190609_122044.jpg
    @Biodevojka ако може совет дали е ок кремава за сончање за деца? т.е може и спреј да е, да спреј е, сега видов :)

19. Biodevojka

драга многу многу хемиски за жал, башка и хемиски филтри има...Ти одбери сама јас за себе не би го користела. Поздрав.

Lady*Bug likes this.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Кое да го купам сега? Го имав на фризи ама нели зегин продаваат пред крај на рок па му помина рокот. Од ништо на фризи дерм не сум задоволна, буквално од ништо.
    Еуцерин за се ми се покажал добар. Може тоа или веледа евентуално. Во кола додека се возиме од работа таа е веќе исончана.