Здраво мајки, можеби прашањево не е за тука но не знам каде да го ставам па затоа еве, ако може препорака за добар заштитен фактор, ние сме 11+ и чесро сме на сонце па сакам да почнам да и ставам заштита.
Само ти цитирам мислење, повеќето мамички го споделија истово, само ако има проблематична кожа е друго..
Гледам на малата дланките и се потемнети од сонцето. Сега и не е толку јако сонцето па ја ставам директ да ја фаќа. Да не направам некоја беља?
Majki dali koristite krema za sonce za bebinjata?Ovie denovi postojano sme izlezeni,malata mi se nafrla po liceto.Ne segde,okolu ustata i ocite.Pred nekoj denbevme na pedijatar ni kaza deka od ligite.Ama zosto pak na ocite da se nafrla?!Mislam deka e od sonceto So mislite za kremava?Ist problem imala bratucedka mi,pocnala so kremata i nemalo veke nisto po licenceto.
@stevemila имам прочитано дека на толку малечки бебиња не се става крем со фактор, ама не се сеќавам поради која причина. Само криење од сонцето, шетање под сенка иако не е јако толку сега сонцето, а осипот може и од нешто друго да е контактно.
Јас ја користев оваа крема на одмор за бебето кога имаше 8 месеци... супер ја поднесе,не изгоре - секако не го изложував на најјако сонце. Инаку е атопичар со осетлива кожа
Мајки каков фактор да земам за малата? Ќе идеме на море. Ги гледав на еуцерин. Да споделите од кој сте задоволни
И јас разгледував и се изначитав мислења на фб баш по групине многу ги фалеа на frezyderm 50 фактор штити од сонце и плус од убоди од инсекти .
Каква крема за сончање планирате да земите за бебињата под една година? Јас всушност не знам дали воопшто да купам оти цело време под сенка ќе е башка од 11-17часот нема да сме на плажа, ама да слушнам шо план имате вие?
Ништо не сум користела ни за едниот ни за другиот. На плажа само за големиот кога си игра во вода, и тоа најмногу до 30 фактор.
Freezy derm 25ka zemavme nie.Dr mi kaza koga e zesko ko so bese denovive,bez faktor namackana u nikoj slucaj od doma izleguvanje.I kapce na glava
Мојава гореше и во 10ч. дека многу бело бебе и докторката ни препорача еуцерин 30 фактор. На лице и на стапалца обавезно мачкавме. Пробавме прво со бекутан 50 фактор ама имаше реакција од кремата. А сега како поголема ја мачкам со кремата на алверде, таа некако и повеќе ми се допаѓа од еуцеринот, полесна ми е за размачкување и поубаво мириса.
Јас денеска земав кремче за малата.. Себа Мед 50 фактор. Испробано од доста мои познанички и се одлучив за негоо.Пошто го спакував во торба еве слика од него