Убаво и лесно се размачкува. Не знам за траги, мачкам кога е веќе по купаќи и гол горе @Sofi.ja ако изгори јекодерм, убаво ти рекле или на Бекутан за изгореници и тоа е нешто како јеко, на иста база и исто мирисаат. Тоа за разладување по мене е глупост. Инаку мене најдобро ми е со маичките со спф, јас не ни мачкам одоздола. Капче на глава, лицето, врат, со крема за лице со фактор мачкам и само нозе средувам. За комарци спрејчето од Чико и алката од Зегин Кога беше бебе го прскав само отпозади и на глава, на количката алка. Сега само алка носи на нога.
Една врста на алка има во зегин да знам да барам, бебка многу ми ја јадат комарчиња, а чико за комарци го расипаа додека го имаше она цело зелено шишенце беше ефикасно сега за ништо не го бива.
Ми стоеше горе во ташничката и од што капнало на покривчето се направи огромна флека. Пробав со Арис де грас,не излезе...
Јас не успеав да го најдам на Lavera и земав спреј од Чико. Многу лесно се размачкува, задоволна сум. Но ако некоја има замена за Еко козметикс во вид на спреј кој лесно се размачкува нека кажува. За на одмор ќе го земам него ако не најдам друг. @kukla21 и јас Приамот ја имам прскано со Мапез и немало никаков проблем,ниту капка нема останато
@Biodevojka те молам да го видиш составот кремава https://www.amazon.co.uk/Babylove-Sensitive-Sun-Cream-SPF/dp/B074TRBG53
Јас само чико земам и рол он и спрејче. Попладне мислев да тргнам да купам, лом го сторија комарци ноќеска Да не е на акција некаде? Едит Мислев за против комарци зборите? Да се надоврзам кремата чико е супер , лани ја имаше синко. Сега земав еуцерин. Спреј со пумпица е , можеш и него да го пробаш. Еко козметикс нема спреј
@Biodevojka Сепак го нема на бејби лов да се надеваме дека ке донесат.. земав на хип. Те молам да видиш декларација во прилог https://organicbabyshop.com/products/hipp-baby-soft-sunscreen-spf-50 Aqua, Isoamyl p-Methoxycinnamate, Glycerol, Dibutyl Adipate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Alcohol Denat., Propylheptyl Caprylate, Isononyl Isononanoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Polyurethane-34, VP / Eicosene Copolymer, Cetyl Alcoh , Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sodium Stearoyl Glutamate, Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate, Bis-Ethylhexyl Hydroxydimethoxy Benzyl Malonate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Ethylhexyl Glycerol, Sodium Acrylate / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Tocopherol