1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крема за сончање за бебиња

Дискусија во 'Бебе' започната од elena19, 30 јуни 2015.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.340
    Допаѓања:
    105.394
    Јас ги земав денес овие на Леврана со физички филтри се, се нанесува по малку зошто потешко се размачкува ,постепено се нанесува,може да се користат и за бебиња од 0+ а и за возрасни. Може и на лице да се користи, баш е мат ^_^

20220428_162823.jpg

Последна измена: 28 април 2022
    На Mom's_life, Kbr и Tiny Love им се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    5.697
    Не би го користела за бебе бидејќи содржи хемиски филтри.

3. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.601
    @Jana06 @Tiny Love fala vi mnogu za sovetite.Ne sum go znaela ova shto go spodelivte.
    Ke sakate li da mi predlozite krema,losion shto e prirodna kozmetika i bez hemiski filtri.
    Vie shto koristite?

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    5.697
    Од тие што ги има кај нас види ги Weleda и Eco Cosmetics. Исто погоре имаа пишано и за Bio solis.
    Јас користам на Think baby но ги нема кај нас.

На Калатеа, Jana06, lia22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Не знам колку е природна, ама јас си користам на лице бекутан спф 50 (за деца што е).

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.793
    Ти пишала @Tiny Love, ако ти се скапи тие види ги на Алверде, мислам дека се поевтина верзија. Во странство има многу поголем избор.

На Tiny Love и lia22 им се допаѓа ова.
  7. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.963
    Допаѓања:
    10.278
    @Biodevojka
    • Aqua, Zinc Oxide, Cocoglycerides, Titanium Dioxide (nano), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, Alumina, Cera Alba, Olea Europaea Husk Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Farnesol, 2-Bromo-2-Nitropropan-1,3-Diol.

Што мислиш за кремава од аспект на комедогеност? И ошто мислење. За лице ми е.

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Aqua, Zinc Oxide, Cocoglycerides, Titanium Dioxide (nano), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, Alumina, Cera Alba, Olea Europaea Husk Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Farnesol, 2-Bromo-2-Nitropropan-1,3-Diol.

Драга моја, комедогеноста е најмал проблем кај овој производ. Филтрите се стабилни и минерални (физички филтри) за тоа нема коментар и истите се обложени. На пример титаниум диоксидот е обложен со алумина шт го прави стабилен. Со црвено ти обележав две состојки: првата Triethoxycaprylylsilane е од силиконска природа (еден вид на силикон) кој се користи за обложување на цинк оксидот во самиот производ, додека втората е конзерванс кој е потенцијален ослободувач на формалдехид. Остави го кремов на полицата во продавница, и земи нешто многу поприродно. Ако сакаш предлог слободно кажи.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    451
    Дали може предлог крема за 4 месечно бебе, дали е подобро со 50 фактор

10. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    037D63F4-0215-4260-A108-FC998F1F676A.jpeg 7A47A7AB-0687-4054-8CA3-6623C2C9393A.jpeg
    @Biodevojka Те молам дали ќе можеш да ги погледнеш двете креми на FreezyDerm, дали може да се користат за деца 9г и 2г. Ти благодарам :hug:

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга обично кремите за заштита е препорачуваат од 6 месеци па нагоре, од проста причина што мали бебиња (од 0 до 1 година) не е препорачливо да се изнесуваат директно на сонце (тоа не значи дека треба да ги заториме дома, меѓутоа ги носиш во саати кога сонцето е премногу слабо од 6 до 9 наутро и после 19 часот). Како природни производи за заштита со соф 50 би ти препорачала
    https://www.bellina.mk/p/1494/spf-5...so-zashtiten-faktor-za-detsa-i-bebinja-100-ml
    Оваа ми е една од омилените. Предобра е.

Драга овие содржат хемиски филтри кои јас во никоја случај не ги препорачувам.

На kelly.r, nadenadia и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.969
    Допаѓања:
    166.420
    @Biodevojka
    Ова ќе го биде за 6м бебе или за 7г дете?
    IMG_20220502_115816.jpg

Прикачени фајлови:

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга и овде филтерот е обложен со силикон а има и состојки кои се навтени деривати. Јас би ти го препорачала овој крем за мали деца кој е феноменален

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    5.697
    Како успеваш да ги размачкаш? :D Јас ја земав розевата и мака мачам со размачкување. Ставам многу малку на дланките, размачкувам низ нив и нанесувам на лицето. Ама мачкај мачкај, мислам дека пола саат мачкам.:rofl:
    Некогаш ќе се изнервирам и се оставам така, по кратко време гледам впило во лицето.
    На децата не сум ја пробала, но тешко дека ќе седат мирни додека им ја стругам кожата. :rofl::whew:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    6.703
    @Tiny Love ги спомна Think Baby, јас само да додадам ги има да се нарачаат од iherb.^_^
    Многу позитивни рецензии и топ 5 најдобри креми за бебиња.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.924
    Допаѓања:
    40.172
    На дете само потапкувам малку и оставам. И да сакам нема шанси да размачкувам долго:rofl:. Ама брзо се впива. А кај мене ритуал цел е, затоа без 45мин не ми е спремање за на работа:drunk:

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    5.697
    И јас ја порачав од iHerb, стигнаа за помалку од месец дена. Лани ја користев, бев задоволна и оваа година пак порачав.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.924
    Допаѓања:
    40.172
    И јас ги гледав лани. Полесно се размачкува од оваа :D?

19. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    5.697
    Да. Со неа мислев дека е тешко се додека не ја пробав Леврана.:D
    Сите со физички филтри мислам дека се потешки за размачкување.

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.924
    Допаѓања:
    40.172
    Да. Јас и еко козметикс, веледа, алверде сум ги купубала за мали. Сите хаос за размачкување, ама оваа некако најбрзо го снемува белиот ефект.