Крема за сончање за бебиња

Discussion in 'Бебе' started by elena19, Jun 30, 2015.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас ги земав денес овие на Леврана со физички филтри се, се нанесува по малку зошто потешко се размачкува ,постепено се нанесува,може да се користат и за бебиња од 0+ а и за возрасни. Може и на лице да се користи, баш е мат ^_^

20220428_162823.jpg

Last edited: Apr 28, 2022
    Mom's_life, Kbr and Tiny Love like this.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Не би го користела за бебе бидејќи содржи хемиски филтри.

3. lia22

lia22 Популарен член

@Jana06 @Tiny Love fala vi mnogu za sovetite.Ne sum go znaela ova shto go spodelivte.
    Ke sakate li da mi predlozite krema,losion shto e prirodna kozmetika i bez hemiski filtri.
    Vie shto koristite?

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Од тие што ги има кај нас види ги Weleda и Eco Cosmetics. Исто погоре имаа пишано и за Bio solis.
    Јас користам на Think baby но ги нема кај нас.

5. prashinka

prashinka Истакнат член

Не знам колку е природна, ама јас си користам на лице бекутан спф 50 (за деца што е).

lia22 likes this.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ти пишала @Tiny Love, ако ти се скапи тие види ги на Алверде, мислам дека се поевтина верзија. Во странство има многу поголем избор.

Tiny Love and lia22 like this.
  7. cooll

cooll Популарен член

@Biodevojka
    • Aqua, Zinc Oxide, Cocoglycerides, Titanium Dioxide (nano), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, Alumina, Cera Alba, Olea Europaea Husk Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Farnesol, 2-Bromo-2-Nitropropan-1,3-Diol.

Што мислиш за кремава од аспект на комедогеност? И ошто мислење. За лице ми е.

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Aqua, Zinc Oxide, Cocoglycerides, Titanium Dioxide (nano), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, Alumina, Cera Alba, Olea Europaea Husk Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Farnesol, 2-Bromo-2-Nitropropan-1,3-Diol.

Драга моја, комедогеноста е најмал проблем кај овој производ. Филтрите се стабилни и минерални (физички филтри) за тоа нема коментар и истите се обложени. На пример титаниум диоксидот е обложен со алумина шт го прави стабилен. Со црвено ти обележав две состојки: првата Triethoxycaprylylsilane е од силиконска природа (еден вид на силикон) кој се користи за обложување на цинк оксидот во самиот производ, додека втората е конзерванс кој е потенцијален ослободувач на формалдехид. Остави го кремов на полицата во продавница, и земи нешто многу поприродно. Ако сакаш предлог слободно кажи.

cooll likes this.
  9. kelly.r

kelly.r Популарен член

Дали може предлог крема за 4 месечно бебе, дали е подобро со 50 фактор

10. nadenadia

nadenadia Популарен член

037D63F4-0215-4260-A108-FC998F1F676A.jpeg 7A47A7AB-0687-4054-8CA3-6623C2C9393A.jpeg
    @Biodevojka Те молам дали ќе можеш да ги погледнеш двете креми на FreezyDerm, дали може да се користат за деца 9г и 2г. Ти благодарам :hug:

11. Biodevojka

Драга обично кремите за заштита е препорачуваат од 6 месеци па нагоре, од проста причина што мали бебиња (од 0 до 1 година) не е препорачливо да се изнесуваат директно на сонце (тоа не значи дека треба да ги заториме дома, меѓутоа ги носиш во саати кога сонцето е премногу слабо од 6 до 9 наутро и после 19 часот). Како природни производи за заштита со соф 50 би ти препорачала
    https://www.bellina.mk/p/1494/spf-5...so-zashtiten-faktor-za-detsa-i-bebinja-100-ml
    Оваа ми е една од омилените. Предобра е.

Драга овие содржат хемиски филтри кои јас во никоја случај не ги препорачувам.

kelly.r, nadenadia and koritsaki like this.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@Biodevojka
    Ова ќе го биде за 6м бебе или за 7г дете?
    IMG_20220502_115816.jpg

Attached Files:

13. Biodevojka

Драга и овде филтерот е обложен со силикон а има и состојки кои се навтени деривати. Јас би ти го препорачала овој крем за мали деца кој е феноменален

Bubce38 likes this.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Како успеваш да ги размачкаш? :D Јас ја земав розевата и мака мачам со размачкување. Ставам многу малку на дланките, размачкувам низ нив и нанесувам на лицето. Ама мачкај мачкај, мислам дека пола саат мачкам.:rofl:
    Некогаш ќе се изнервирам и се оставам така, по кратко време гледам впило во лицето.
    На децата не сум ја пробала, но тешко дека ќе седат мирни додека им ја стругам кожата. :rofl::whew:

koritsaki likes this.
  15. Калатеа

Калатеа Популарен член

@Tiny Love ги спомна Think Baby, јас само да додадам ги има да се нарачаат од iherb.^_^
    Многу позитивни рецензии и топ 5 најдобри креми за бебиња.

Tiny Love likes this.
  16. Ano

Ano Форумски идол

На дете само потапкувам малку и оставам. И да сакам нема шанси да размачкувам долго:rofl:. Ама брзо се впива. А кај мене ритуал цел е, затоа без 45мин не ми е спремање за на работа:drunk:

Tiny Love likes this.
  17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

И јас ја порачав од iHerb, стигнаа за помалку од месец дена. Лани ја користев, бев задоволна и оваа година пак порачав.

Калатеа likes this.
  18. Ano

Ano Форумски идол

И јас ги гледав лани. Полесно се размачкува од оваа :D?

19. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Да. Со неа мислев дека е тешко се додека не ја пробав Леврана.:D
    Сите со физички филтри мислам дека се потешки за размачкување.

20. Ano

Ano Форумски идол

Да. Јас и еко козметикс, веледа, алверде сум ги купубала за мали. Сите хаос за размачкување, ама оваа некако најбрзо го снемува белиот ефект.

Tiny Love likes this.