Јас ги земав денес овие на Леврана со физички филтри се, се нанесува по малку зошто потешко се размачкува ,постепено се нанесува,може да се користат и за бебиња од 0+ а и за возрасни. Може и на лице да се користи, баш е мат
@Jana06 @Tiny Love fala vi mnogu za sovetite.Ne sum go znaela ova shto go spodelivte. Ke sakate li da mi predlozite krema,losion shto e prirodna kozmetika i bez hemiski filtri. Vie shto koristite?
Од тие што ги има кај нас види ги Weleda и Eco Cosmetics. Исто погоре имаа пишано и за Bio solis. Јас користам на Think baby но ги нема кај нас.
Ти пишала @Tiny Love, ако ти се скапи тие види ги на Алверде, мислам дека се поевтина верзија. Во странство има многу поголем избор.
@Biodevojka Aqua, Zinc Oxide, Cocoglycerides, Titanium Dioxide (nano), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, Alumina, Cera Alba, Olea Europaea Husk Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Farnesol, 2-Bromo-2-Nitropropan-1,3-Diol. Што мислиш за кремава од аспект на комедогеност? И ошто мислење. За лице ми е.
Aqua, Zinc Oxide, Cocoglycerides, Titanium Dioxide (nano), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Dicaprylyl Carbonate, Propylheptyl Caprylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, Alumina, Cera Alba, Olea Europaea Husk Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Farnesol, 2-Bromo-2-Nitropropan-1,3-Diol. Драга моја, комедогеноста е најмал проблем кај овој производ. Филтрите се стабилни и минерални (физички филтри) за тоа нема коментар и истите се обложени. На пример титаниум диоксидот е обложен со алумина шт го прави стабилен. Со црвено ти обележав две состојки: првата Triethoxycaprylylsilane е од силиконска природа (еден вид на силикон) кој се користи за обложување на цинк оксидот во самиот производ, додека втората е конзерванс кој е потенцијален ослободувач на формалдехид. Остави го кремов на полицата во продавница, и земи нешто многу поприродно. Ако сакаш предлог слободно кажи.
Спојлер: FreezyDerm @Biodevojka Те молам дали ќе можеш да ги погледнеш двете креми на FreezyDerm, дали може да се користат за деца 9г и 2г. Ти благодарам
Драга обично кремите за заштита е препорачуваат од 6 месеци па нагоре, од проста причина што мали бебиња (од 0 до 1 година) не е препорачливо да се изнесуваат директно на сонце (тоа не значи дека треба да ги заториме дома, меѓутоа ги носиш во саати кога сонцето е премногу слабо од 6 до 9 наутро и после 19 часот). Како природни производи за заштита со соф 50 би ти препорачала https://www.bellina.mk/p/1494/spf-5...so-zashtiten-faktor-za-detsa-i-bebinja-100-ml Оваа ми е една од омилените. Предобра е. Драга овие содржат хемиски филтри кои јас во никоја случај не ги препорачувам.
Драга и овде филтерот е обложен со силикон а има и состојки кои се навтени деривати. Јас би ти го препорачала овој крем за мали деца кој е феноменален
Како успеваш да ги размачкаш? Јас ја земав розевата и мака мачам со размачкување. Ставам многу малку на дланките, размачкувам низ нив и нанесувам на лицето. Ама мачкај мачкај, мислам дека пола саат мачкам. Некогаш ќе се изнервирам и се оставам така, по кратко време гледам впило во лицето. На децата не сум ја пробала, но тешко дека ќе седат мирни додека им ја стругам кожата.
@Tiny Love ги спомна Think Baby, јас само да додадам ги има да се нарачаат од iherb. Многу позитивни рецензии и топ 5 најдобри креми за бебиња.
На дете само потапкувам малку и оставам. И да сакам нема шанси да размачкувам долго. Ама брзо се впива. А кај мене ритуал цел е, затоа без 45мин не ми е спремање за на работа
И јас ја порачав од iHerb, стигнаа за помалку од месец дена. Лани ја користев, бев задоволна и оваа година пак порачав.
Да. Со неа мислев дека е тешко се додека не ја пробав Леврана. Сите со физички филтри мислам дека се потешки за размачкување.
Да. Јас и еко козметикс, веледа, алверде сум ги купубала за мали. Сите хаос за размачкување, ама оваа некако најбрзо го снемува белиот ефект.