Нешто читав дека го смениле составот и се жалеа дека ја правела кожата сува. Имате таков проблем си приметила? Сакав да ја земам ама се мислам пошто мојата и така има сува кожа.
Да, тешко е малку со размачкувањето , ама брзо се впива , колку можам размачкувам и така оставам да се впие
Здраво мајки ќе може ли да ми препорачате добра крема за сончање за 17 месечно бебе, веќе се стопли и цел ден сме во двор па треба да почнеме со ставање кремче
За 2 месечно бебе за лице Мустела или Чико или некоја трета? За овие две видов 0+ дека се. Колку и да не го изложувам на сонце, некогаш го фаќа, дали во количка дали во кола, па сакам да ја мачкам нешто вака шубе ми е
Дали може да се користи за бебе од 3 месеци? Доколку не може, препорачајте ми друга крема со минерални филтри. Ви благодарам.
@Biodevojka што мислиш за Биодерма Фотодерм минерал? Еве го составот што го најдов на интернет, се надевам е целосен : DECYL OLEATE, DICAPRYLYL CARBONATE, ZINC OXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, COCOGLYCERIDES, TITANIUM DIOXIDE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, STEARIC ACID, ALUMINA, TOCOPHEROL. [BI 694] Дали некој знае овие две амбалажи дали се ист производ? Првата е таа што ми ја кажа педијатар, а на официјалниот сајт ја има само втората.
Драга за жал има хемиски филтри. Знаете дека јас сум поборник на физичките, па од та причина не можам да ти кажам да го земеш.
Кога почнав да ја читам формулата си велам леле скоро природна, ама стигнав до состојката silica dimethyl silylate која е еден вид на силикон или поточно кажано силика во прав која во една формула се врзува со маслата и прави еден вид на силикони. Инаку има физички филтри што е одлично и формулата естабилна, во смисла заштитува како од УВБ така и од УВА зраците. Јас сепак би ти го препорачала ова кое како цена е горе долу исто ама сепак е 100% природно
Што да земам за летово? Веледа, Биосолис, Алверде или Еко козметикс? Знам дека сите потешко се размачкуваат ама од кое сте позадоволни?
На Алверде годинава ја нема во ДМ, да знаеш. Ја барав пред една недела во 3 продавници. Ја немаат и веројатно нема ни да ја имаат ми рекоа. Јас од нејзе бев ептен задоволна. Сега и јас барам замена.
@Biodevojka Да те замолам мислење за кремава. Благодарам Еве листа на состојки AQUA/WATER/EAU DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE HOMOSALATE DIISOPROPYL SEBACATE BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE DIBUTYL ADIPATE GLYCERIN ETHYLHEXYL SALICYLATE ETHYLHEXYL TRIAZONE BUTYLENE GLYCOL LAUROYL LYSINE PROPANEDIOL SILICA SODIUM CITRATE HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6 PENTYLENE GLYCOL COPPER SULFATE 1,2-HEXANEDIOL CAPRYLYL GLYCOL CITRIC ACID ECTOIN MANNITOL SODIUM HYALURONATE XYLITOL ZINC SULFATE VITIS VINIFERA (GRAPE) VINE EXTRACT RHAMNOSE POLYSORBATE 60 SORBITAN ISOSTEARATE ASIATICOSIDE MADECASSIC ACID ASIATIC ACID ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER FRUCTOOLIGOSACCHARIDES CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT.
На Еко козметикс моментално користиме, задоволна сум, не е дека како со креч на лице шета Други немало кога да пробаме.
И јас со еко козметикс мачкам. Тешко се размачкува, остава бели траги на кожата, на облека не. Ама штити топ, синко преебел е.