Му земав на малиов бекутан 50 фактор. Не се разбирам во состав само знам дека во скоро сите производи има состојки што не се напишани на амбалажата. @Biodevojka Што ќе кажеш за бекутан?
За оваа имам и претходно пишувано. Не ми се допаѓа воопшто. Факт е дека содржи минерални или физички филтри (за тоа нема збор, не можам ништо да кажам од тој аспект), меѓутоа целокупната фомула не ми се допаѓа, особено конзервансот кој е потенцијален испуштач на формалдехид. Има силикон во мала количина и секако динатриум ЕДТА кој не ми се допаѓа. Вкупно земено има мнгу подобри кај нас на пазарот.
Знам дека има многу пишувано ама ај јас ќе побарам совети За ќере користев Биодерма 50 зошто ми беше со атопична кожа.А бебе сега 2месеци со нормална кожа,козметика користам истата од поголемово Биодерма.Каков фактор да земам?А да е за ок за бебе од 3месеци и да е лесен за размачкување како за секојдневна употреба?
Пола оф топик Немам ништо против брендовите, ама се' што носи Зегин по поефтини цени избегнувај. Просто неверојатно е во цел свет да се пример Гарниер 800 денари (карикирам) , само во Зегин и никаде на друго место, на акција 300. Уште се чудам Cien како ги носат кога тоа е марка на Лидл... По ново и Зур маркетите гледам пуштаат нешто од Лидл, начекав некој спреј за стапала од пред 2 години во Грција што го имаше. И со пола други брендови...
Еј врска немам која цена се на друго место. Јас се залетав по Нивеата во ДМ, ја видов на попуст. Среќа фатив рок да гледам. Испринтан рок на налепница и пишано рок до....на македонски....во секунда ја вратив.
И ДМ ли почнале да забегуваат, добро што ми кажа Мака ми е веќе кај и да влезам најмногу време губам на рокови и декларации
Тоа не е до ДМ. Одамна на се што е од Нивеа така е рокот испринтан на македонската декларација, а на амбалажата нема никаде наведено рок, или барем јас не можам да видам.
@Biodevojka Sto mislis za kremata i losionot na weleda? I dali da se i dvata so 50 ili moze i 30 faktor Blagodaram odnapred
Ако има потемен тен можеш да ставаш 30ка кога не е толку јако сонцето. Јас имам од двете и штитат одлично само да знаеш тешко се размачкуваат и уште потешко се измиваат. Ако сакаш нешто слично од искуство најдобар избор Биосолис.
И јас да потврдам вака после одмор, по препорака од тука ја зедов Биосолис предобар избор многу сум задоволна.
Исто и моето ама гајле немаше од кремата дури малку и како боја има. Јас ја порачав онлајн од Белина незнам каде ја има на друго место. https://www.bellina.mk/p/1494/spf-5...ktor-za-detsa-i-bebinja-100-ml?categories=125
Се согласувам Биосолис ми е фаворит како за возрасни така и за деца. Една од ретките марки која одлично се размачкува и воопшто не остава бело. ЗЕми спф 50. Ја има на сајтот на Белина.