Дали ова кремче би го користеле за бебе 4 месеци? Сакам нешто да земам, се работи за два три дена во Охрид секако после 17ч. кратко на плажа под шаторче и сенка но да не е без воопшто заштита. Или да земам Веледа?
Јас би Веледа, не би ризикувала со друго. И заштита од сабајле до вечер, ако е надвор дури и под сенка
Да да знам, обавезно заштита, ова ми го понудија во Зегин и реков баш ќе прашам за искуство. И ова 25 спф а за бебе мислам треба повисок фактор.
Ја на син ми првата година Бекутан му ставав, 50ка фактор не знаев колку хемикалии има, и уште му се искупувам за грешката со органска козметика, 5 години е. Некако тоа со негата на кожата и што им ставам ми стана приоритет во секојдневието а не сум тип што следи и користи козметика на себе којзнае колку. Ама сега, иако сум мрзелива или немам време за истражување, барам во аптека најорганска и со ич хемикалии ако постои такво нешто најчесто Веледа е изборот, реков немам време за барање алтернативи, ама тука гледам наназад има добри совети
Драга никогаш ја немам пробано не би знаела да ти кажам. Јас сум толку задоволна од Биосолис што не ја менувам за ништо. Ја користам и за себе.
@Biodevojka , од каде ја купувате Биосолис ? Дали остава флеки на облеката и дали лесно се измива? Пример бекутанот и блек ап-от не можам да ги тргнам од кожа на туширање , ми лепи после шо и да облечам. Што би рекла за составот на alcohol denat, C12-15 alkyl benzoate,diethylamino ydroxybenzoul hexyl benzoatedibutyl adipate,cocoglycerides,etylhexyl salicylate/octisalate,etylhexyl triazone,dietylhexyl butamido triazone/iscotrizinol, bis-etylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine/bemotrizinol, acrylates/octylacrylamide copolimer, tocopheryl acetate останатите се нешто како масло од макадамија, екстракт од портокал, праска , невен и сл.
Драга ја има на сајтот на https://www.bellina.mk/p/1494/spf-5...so-zashtiten-faktor-za-detsa-i-bebinja-100-ml. Јас лично ти гарантирам ека не остава бело и многу лесно се мие од кожата. Цело лето го користев и еве уште го користам (иако е за деца го обожавам). Вториот производ од декларацијата би рекла дека само името на производот е Nature составот не. Јас лично не би ти го препорачала. Поздрав.
Јас како јас, мами брејн, заборавив крема за сончање лани. Па од Лидл земавме една со прскалка. Пишуваше фемили нешто на неа. Добра се покажа.
Совети за 4 месечно бебе каква крема за сончање користите? Педијатарот ми спомна некоја минерална крема од Уријаж ама да внимавам пошто имало некоја за над 6 месеци и некоја што е погодна за помали бебиња. Вторава не можам никако да ја најдам