Здраво драга најчесто кориcтени се: Paraffinum Paraffinum liquidum Vaseline PEG Undecane, Dodecane, Tridecane (доколку не станува збор за сертифициран органски производ) Cera microcristallina / Microcrystalline wax polysorbate 80
Јас ко што имам читано по темава на толку мали бебиња ништо не се става...ќе одите наутро до кај 11 сајтот и потоа после 17 часот. И под чадор. Мќние ќе одиме недела на одмор и моето ќе има 4 месеци и така планирам, без мачкање.
Ахам, мене педијатарот ми рече било која со 50 фактор, не ми нагласи некоја со астрономска сума, но рече да ги мачкам инаку 10 септември ќе е "сончањето" секако рано наутро и по ручек!
Jas zemav na freezy derm 25 taa mi ja preporacaa u apteka, so mineralni filtri i ne dozvoluva sonceto da prodre vo kozata. A toa sekako do 11 i posle pak od kaj 4 deka vo septemvri drugo e sonceto. I nie 10ti ideme 4++ sme
Мамаситас заштитен фактор за бебе 13м и дете 4год.За ќере од бебе користам Биодерма 50 ама сега за двете ми е скапа.Нешто да користите со поприфатлива цена?
Јас го барам спрејот на Мустела веќе некое време ама никаде го нема. Единствено во Виола ми рекоа очекувале наскоро да им стигне, а во аптека на Бети ми рекоа лани не го ни имале спрејот :/
Ја користел ли некој оваа крема. Гледам во зегин е на некоја акција им е. Ме интересира дали брзо се троши