Здраво драга на Алверде кремите е добри како состав, единствена лоша страна е што оставаат доста бела трага...
Искуство со нивеа за бебе, ги има во кам на акција 50 фактор 630 ден.друго што гледав во дм е се поскапо дупло, освен на бејбилов.Сликиве се од дм, тоа од кам го видов на флаер не го сликнам.Кое да купам за бебе 8 месеци и дете 5 год.Пред 2 месеци имаа сипаници уште имаат флеки по кожата па ми треба нешто баш за заштита.Ке одиме во Египет за неколку дена здравје.
Бебето ти е мало за експерименти со козметика, ќе ти препорачам Ла рош спф 50. Голема е тубата и е околу 1500ден. Од таа ќе можеш и големото да го мачкаш. Јас го користев до кај 2ипол год,а лани земав од Бејбилав и добро поминавме на одмор.
Јас поголемо синче како бебе го мачкав со фризидерм 25 фактор, ама сега ради сипаниците би земала 50.Не е за пари, ла рош немам користено никогаш ништо,може ли слика на која мислите, и каде ги има, пре би земала нивеа, каротен или чико евентуално, тие ме асоцираат на бебиња и на сончање општо.
Јас почнав на 6м бебе кога беше да го мачкам со Ла рош по препорака. Исто и за мене беше непозната козметика до тогаш,но испадна многу добра. Во Зегин ги имаше вака во сет,провери можеби уште ги има,поисплатливо е.
Ние планираме почеток на септември да одиме. Каква крема за сончање препорачувате да земам за бебето? Тогаш ке има 5 месеци.
Земи тоа што веќе имаш користено, Ла Рош за деца не би ги препорачала, јас ужасно се исфрлив од нивна козметика. Солидни се на БејбиЛав, со години ги користам за моиве. Сензитив линијата им е супер. 50ка фактор за Египет секако мора, ако можеш и 50+ земи, многу брзо се гори без да осетиш, поради ветрот, земи барем две пакувања. Веќе е прилични топло во Египет, ако во април е солидни 30 степени, во мај е уште потопло. Убаво да си поминете!
Некој да сподели искуство со оваа крема од Белина? Дали е ефикасна и дали остава премногу бело? Ако е прегуста за лице ќе помине, ама може ли да се размачка и на тело? И за лице ја користите истата?
Препорака од мене за кремава. Лани исто ја користевме и како да беше погуста, оваа сега многу лесно се размачкува и не остава многу бели траги, ептен некој бело-плавкаст сјај од филтрите ама ништо драматично.
Kaде ја има? ___________ Инаку, да споделам искуство со флуидот со минерални филтри на Биодерма. Лани го користевме. Претечен е, лесно се размачкува. Ама печат очи од него (и јас го користев па знам, а и на син ми му пречеше а не можеш да го спречиш да се размачкува на очи со рачињата). Исто, му се појавуваше црвенило на вратчето од кремчево. Не препорачувам.
Да си ја пробам пак среќата Ја користел ли некој оваа крема за сончање за бебе? Како е за мачкање? Дали остава бело или лесно се размачкува?
Остава бело. Јас на мене некако и ја размачкував, ама на големиот потешко, плус дете оди додржи го. А за штитење штити. Оваа година и јас планирам таа на биосолис да ја земам. Се мислев за гамарде, ама на таа цена уште и достава да се плати или да одиш сам да си ја подигнеш. Бар дуќан да имаа Инаку скоро сите детски природни ги имам пробано - еко козметикс, алверде, веледа, леврана сите за жал се хорор за размачкување. Сега се крстам на оваа на биосолис да е полесна, ако не ќе се помирам деца да шетаат бели како духчиња
А што е финтата со филтрите? Ме убедуваа во зегин за фактор 25 на фрезидерм дека со филтри било ама јас не се разбирам ама ич
Па преферирам да е со физички филтри како поприродна опција. Зависи дали и каква козметика преферираш. Јас преферирам бар за децава иако и за нас почнувам префрлам, поприродна козметика. Хемиските филтри се впиваат во кожата и на тој начин ја штитат од горење, додека минералните не се впиваат и ги одбиваат зраците од површината на кожата и се сметаат како побезбедна опција.