@Ano @LivingGlam Имам пробано неколку од кремите од Bellina кои ги спомнавте. Кремата од Levrana мноооогу тешко се размачкува, мора да аплицираш многу мало количество и да размачкуваш дел по дел. Со мали деца тоа е невозможно. Годинава ја пробав на Biosolis и прв впечаток ми беше дека полесно се размачкува. За мене си порачав и спрејче па ќе го тестирам на одмор. Од Alga Maris исто како @Ano користам од пигментираните и најлесно се размачкува од сите овие. Ако и непигментираните се со ист состав/структура тогаш би била најдобра од сите ама пак пакувањата се 50мл. Задоволна сум од Thinkbaby, 2 години ја порачував од iHerb. Се уште имам неотворени пакувања од лани па имам доволно за годинава. Инаку се размачкува малку потешко од Biosilis и остава бела трага што брзо исчезнува.
Јас ги гледа исто thinkbaby, badger, babo. Сега ќе пробам со оваа евентуално и алга марис, па ако не за вториот одмор ќе нарачам од iherb
Јас ја купив Alga maris за бебиња и деца, како една од најбезбедните, составот е супер, ама и со неа е проблем со размачкувањето, тешко упива и мали си шета како духче во фацата цел ден сега размислувам да купам уште една додатна да пробам, ме влече накај оваа на Naïf, евентуално и на Biosolis би ја пробала.
Значи да не се надевам многу на алга марис . А оваа другава ја нема кај нас. Ти не се во мк колку што знам. Ми останува и таа на Гамарде, ама ме нервираат со тоа ќе се чекаме ваму/таму за подигање, а кремата 1900 денари чини
@LivingGlam @ladystardust ја дочекав денес на Биосолис. Морам да кажам дека изгледа ќе се погоди. Нанесов на рака и многу лесно се размачка без да ме боли кожата и без да остави бела трага. Од мене има
@Ano, веќе ја ставив во кошничка и спремна сум за нарачка... ама во меѓувреме најдов и ова Да каже некој дали ја користел и како се покажала? Исто и за оваа, и веќе не ве замарам
Веледата е исто како креч. Размачкување нема шанси. А за штитење штити. Мене овие не ми пречи толку што се бели, повеќе што после тоа и миењето е научна фантастика. За таа на уријаж прв пат ја гледам и стварно не би знаела да кажам.
На апликацијата Inci Beauty веледа има висока оцена, додека оваа на Уриаж не. Инаку, да, Веледа тешко се размачкува ама е со одличен состав. Со оваа на Уриаж лично немам искуство и не би можела да кажам. Можете на оваа апликација и со скенирање на бар код да видите каков состав има кремата која сакате да ја купите (било која, не само за сончање).
Готово, ја нарачав и јас таа на Биосолис. @Ano, кој доставувач го користат Белина? Се надевам не е битолското карго, ќе треба сама да си ја барам пратката таму зашто овие од мојот град никогаш не се јавуваат и не носат.
Уф незнам. Овој пат мм ја превзема пратката. Во принцип носат до адреса, ама не до врата (ова јас во зграда дека сум), ама корекни биле.
Брзо стига белина, мене еднаш следен ден ми стигнаа Јас земав Фризидерм 25. Ама ќе земам и некој 50ка. Имам на Нивеа од лани на акција за да земам пешкир неотворено ама не ми се шлакаат со Нивеа. А Биодерма имаа преубав ранец со 50-ката. гратис во Зегин… Ама 1600 мкд Незнам кој праша за Weleda, мн. тешко се размачкува, инаку е Ок
Знам дека веќе си купила, но да кажам од мое искуство. Од овој лани летото две туби потрошивме, само фактор 30, не 50. Иако потешко се размачкува, не е толку страшна. Син ми има многу светла кожа и не остава кај него бели траги, баш му е погодена, не е креч бел. Годинава зедов првпат пигментирана, па ќе видам таа како ќе му биде. Јас од кремов сум презадоволна, воопшто не му направи алергија како таа на Биосолис. Од оваа на моето алергија му се направи за жал, па јас ја искористив. Инаку убаб си е кремот.
Ќе имам на ум Оли, ако случајно не се погоди Биосолис ќе ја земам оваа. Фала ти. И мојот е со чувствителна кожа, на се' реагира. Ќе ја пробам Биосолисот на раче прво пред да му мачкам на лице.