Минатата година оваа ја земав за децата, лесна е и со пристапна цена. Во ДМ ја има. Годинава пак ќе ја земам за нив, не изгореа воопшто и што е најбитно е природна.
Оваа колекција е со одлична декларација и лесно се размачкува. Цената е окол 1300 ама грамажата е 100 мл не 50. Имаш во фомра на крем или како спреј
А што мислиш за La roche posay anthelios,мислам дека ова е составот; Ingredients overview Aqua/Water, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Alcohol Denat, Titanium Dioxide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane, Styrene/Acrylates Copolymer, Dimethicone, Zea Mays Starch / Corn Starch, Propylene Glycol, Synthetic Wax, Diethylhexyl Butamido Triazone, Potassium Cetyl Phosphate, Aluminum Hydroxide, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Glyceryl Stearate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Palmitic Acid, PEG-100 Stearate, PEG-8 Laurate, Stearic Acid, Tocopherol, Triethanolamine
Белина Јас го користев за големиот и навистина преубав крем е, но за жал алергија му излезе и прекинав, не му одговараше и морав друг да барам.
Здраво девојки, уште малку ке полниме една годинка сакам да прашам за кој од овие спф би ни препорачале, за лице најмногу
Баткото откако ја појави алергијата, Леврана користам спф 30 и од неа нема реакција, а и супер го штити. Маалку потешко се нанесува, но не нешто страшно како Веледата што беше креч. Оваа малку остава бело, но тој многу бел тен има, па брзо се прилагодува на кожата и не се познава дека е намачкан додека излезе од дома. Задоволна сум од заштитата и никогаш не зацрвенал. За малата ќе земам од Еко козметикс, таква имав и за поголемиот кога беше на нејзина возраст, многу добар крем и супер се размачкува, не остава бело воопшто. И таа е со многу светол тен како и баткото. Многу ми е криво за Биосолис што не се погоди, инаку одлични се за размачкување.
Биосолис и на моето не му се погоди, му ги влошуваше тие неколку парченца егзема на лицето. Плус, го фати сонце иако без цевенило, а редовно нанесував и не беше никогаш директно на жешко сонце. Мајки на деца со атопичен, какви спф креми користите? Овие со минерални филтри изгледа не му одговараат, претпоставувам цинк оксидот му ја досушува кожата. Еве го излезе сонце и пак е со дамки Давајте предлог, денес морам да купам нешто ново. Глава ме боли од овие креми веќе
Јас лани ја пробав на Хелиокер педиатрикс атопик, океј беше, не пројави реакција, во Еурофсрм И ние пробавме со природна козметика ама страшна реакција и чешање и прави…
И кај моето не оди со природната. Ќе мора да одам со традиционални филтри изгледа. Фала многу за предлогот.
https://viafarm.mk/p/4502/la-roche-...trics-mleko-za-osetliva-koza-kaj-bebinja-50ml Оваа лани ја користевме, одлично се погоди, 7-8 месеци имаше тогаш. Само што е мала мл, 6 дена истеравме со едно шишенце. Биосолис исто не му се погоди воопшто.
Од ла рош имаше и големо пакување 250мл во туба. Сега не можам да ја најдам по аптекиве изгледа немаат обновено залихи