која спф би ми ја препорачале? имам комбинирсна кожа ( значи не сакам дополнително кремот дс ми го мрси лицето) Светла сум и имам флекички од скни а и од сонце..се мислам меѓу Еуцерин оил контрол, Фризидерм 50ка, Carroten sencare таа сината(на Мишела факторот) и онаа кремата kattzia што ја стави сега И ако знае некој цена за еуцеринов и каде е најефтина? за нес некако немсм негативен коментср прочитано а имам многу осетливо лице
@soffce Имаш акција на Еуцерин во зегин до 10ти мај, околу 900/1000 беше претходно сега е со 20% попуст. Јас сум презадоволна од неа, имам пишувано стопати и под шминка и самостојно немам никакви лоши ефекти и трае доста долго.
Кога има голема потрошувачка од нешто се знае дека некој ја пофалил Супер е кремата се впива целосно. Кога ќе ја намачкаш е леплива, но кога ќе се впие е супер. Не мисли, земај веднаш. @soffce Добра е и од еуцерин и оваа гел кремот. Вторава има подобар состав и е помат на лицето но има поинтензивен мирис од еуцеринот. Со цени се тука некаде. За која и да се одлучиш нема да згрешиш. Двете го држат мат лицето.
Еурофарм, 890 ден. Ќе ја згрешев за малку не знаев дека има повеќе видови. Јас тргнав по портокалово пакување И не ти спомнав мириса на нешто овошно, што ми беше чудно бидејќи сите креми што сум ги користела мирисаат баш онака на препознатливиот крем за сончање.
Некој да има видено во која Еурофарм аптека ја има Heliocare gel oil free, ја барам веќе некое време и неможам да ја најдам☹️
Дали може да ми препорачате тонирана крема со висок заштитен фактор, без парабени и силикони, а исто да не е претешка за мрсна кожа.
Побарај има креми за лице од еуцерин со заштитен фактор..има во зегин и до 50ка фактор. а јас си зедов и една од зегин од геровитал за нормална кожа со 15спф некафе 200-300денари.
Дали има некоја искуство? Читав добри коментари на веб страната на ДМ. За чувствителна кожа, нема алкохол во составот.
Јас го користев долго време, не ми предизвикуваше никакви иритации, супер беше. Само малку мрсничок, ама се средуваше со пудра
Ах, уште мрсничок ми фале да е за ова мое проблематично лице. Некоја друга за комбинирана кожа, ама без силикони/парабени?
Моментално ја користам кремата на Биодерма со 50 фактор, не ми го мрси лицето воопшто, ама околу 900 денари е
Никаде не можам да ја најдам биодерма хидра био. Од каде да ја порачам? И што мислите за кремата на la roche posay ili rosay со 50ка фактор за сончање на база на вода,се таа ми ја даваат во аптека?
Можеш да ја земеш со добар состав е,една девојка што ја следам на инстаграм што се бави со природна козметика ја има препорачано