знам. Ама досега најдобра ми се покажала затоа и ја препорачувам. ја има и на coslovemetics.mk и на олпео како што ти кажаа погоре. Мене ми трае скоро година ама ја користам редовно пролет-лето а есен-зима само ко ќе има Сонце (што не е правило и користење на спф крема) ама ти кажувам за да знаеш дека за цената која е прилично повисока се користи подолг период
Ако ти е за поевтина варијанта и оваа на миша ја фалат исто е минерален со цинк ама го немам пробано за да ти кажам. https://olpeo.mk/product/missha-all-around-safe-block-cotton-sun-spf50-50ml/
Зошто? Какво искуство имаш со Леврана и цинкот? @marchi-cool На coslovmetics ја нема, барав на сајтот, има друга, посветла амбалажа, @Bella__ Воопшто не штедам за СПФ креми, имам дома и скапи и ефтини, сите светнуваат, би ги купила и двете. А оваа на Миша ќе видиме, нека стои за план Б. Една членка имаше препорачано СПФ крема од Shiseido за масна кожа но никако не можам да ја најдам кремата. Затоа добро ми дојдоа алтернативи. Фала Ви.
Имам Леврана 30ка, не е нијансирана и преетешко се размачкува, бела бев буквално. Сега ја мешам со фрeзидерм нијансирана и така веќе можам да ја користам. Имам најверојатно масна кожа (не знам точно, можеби и само дехидрирана е бидејќи не пијам течности) и сакам некоја нова да пробам
@IamSexyAndIKnowIt Леврана е многу, многу густа, колку и да ставаш не се размачкува убаво т.е. останува бела трага. Јас пишував за кремава на Shiseido, за масна кожа е топ и делува како прајмер, кожата е мазна и пудрите одлично легнуваат врз неа, само 30 мл е и се троши многу брзо ако нанесуваш како што треба , по два прста. Завчера ми се потроши баш Tocobo soft cotton ја купив завчера во стик (има и течна форма од неа) ќе ја пробам денес па ќе видиме. Имам и една на Dior bronze, ама уште ја немам отворено.
Не е , ако толку ти е страв пробај ја оваа на facetheory, топ е одма се впива и е хидратантна не остава бело имаат и да го пробаш во дуќан како тестер и е стварно одлична текстура. https://olpeo.mk/product/facetheory-sunfragma-zno-spf50-broad-spectrum-sunscreen-50ml/ Овој не е минерален на бентон светлиот ,не е со цинк во превод и е со сентела тоа е за смирување оладување ефект и не е мрсен. Лесен е нема бело и не е тежок воопшто .
Мислење и искуство со кремава? Дали е многу мрсна, како легнува под шминка, дали остава бели траги и дали одговара за комбинирана кожа?
Се согласувам со членката погоре, Биодерма е закон. Барем се брзо впива и лесна е на лицето. Ма што и да пробав на Биодерма ми одговара. А лицето ми е чуствително. Последно со Моса се зезнав, ужас од крема е, подобро за тие пари да зедов Биодерма барем проверено, него експериментирам. Па и слушав пофалби за истата. Стварно не знам кому одговара, кога јас со мојата сува кожа сум ко лампион во лицето.
Сепак овој го нарачав, уште чекам да стигне. Се надевам дека нема да згрешам со него. А тој на Shiseido го барам уште, каде го има во МК да знам ако идам за Скопје да го купам? @koritsaki
Јас ја користам, второ пакување, многу е смирувачка и лесна. Брзо се апсорбира, воопшто не остава бели траги, слободно можеш под шминка. Имам комбинирана кожа, не ми ја масти воопшто. Топ е! Подобра од Beauty of Joseon Rice. Препорачувам ✔️
не е иста. Аа и оваа не е лоша колку што читам рецензии но лично ја немам користено. Ако ја нема на coslovemetics зимај од олпео. Не сум сигурна дали кај elloxy ја има. Знам дека и таму имаат производи на бентон
Мене со комбинирана кожа ми одговара таа од Моса, дава многу убав, здрав сјај. Е сега ако сакаш матирано е друга приказна, мене ми се допаѓа ефектот на кремот. Сакам сјај на одредени делови и токму тоа го добивам, настрана изедначувањето на тенот. Биодерма и останати не ми одговараат воопшто.
Не, не е до тоа дека сакам мат. Напротив, туку на мене кремава нема здрав сјај, туку мрснотија што стои на лицето. Ете така и изгледа, а буквално така ја и чуствувам. Супер што ти одговара тебе.
Испробана портокаловата. Густа, мрсна, остава бели траги и се рони додека ја размачкувам на лице. Можеби другите типови се поокеј, ама оваа конкретно големо разочарување.
@koritsaki Дали е ова спрејот за лице што не остава траги, и може врз шминка? Не можам да го најдам постот, мислам дека ти имаше споделено слика.
Не е тој, овој е Да ти кажам пред недела-две гледав на инста реклама од една мк аптека ама не можам да се сетам која ќе побарам ако најдам ќе ти кажам Edit- сега гледам мк страната на Ла рош го поставила баш тој спреј, пиши им порака каде го има