Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    5.598
    Фала ти

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.322
    Имам комбинирана и јас кожа, супер е кремата, не остава бели траги и не масти

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    1.066
    Дали некој го има користено спф на Nacomi? Дали е многу мрсен (за мене таков е на моса или густ како леврана)

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    MarijaGalen farm

На violetblue и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.096
    Допаѓања:
    40.465
    На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Сакам да покажам како изгледа СПФ крема Beauty of Joseon на измиена и чиста кожа(имам масна кожа). Инаку црвенилото е од ретинол серум 0,5% на Nacomi. Синоќа прв пат го пробав. 91C52EB4-4866-47E7-A030-368114B5CBD5.jpeg 3519D76A-07D9-4D03-B987-FB1410DAB506.jpeg 294C2302-7E20-494F-881D-D94055C2B684.jpeg

На Калатеа, Flower27, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    и јас имам масна кожа ама ова според сликите не е дефинитивно за нас. Деновиве баш разгледувам која да ја земам зашто таа од бентон плавата која претходно ја препорачав ми е при крај

Инаку внимавај со ретинолот. Од greek & gorgeous има со 0.1 % јас користам на 6sence ретинол со хијалурон. (последново оф топик. Сори. :))

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.707
    Јас да го пофалам стикот на Tocobo , предобар е за мрсно лице, реаплицирам на 2-3 часа и не се мрси , воопшто , содржи и нешто внатре што при допир нема никаква мрснотија, стварно многу ми се погоди , немам зборови, е сега се надевам дека добро ќе штити , јас поминувам со стикот на лицето повеќе пати. Одличен е и за под пудра. Се каам што не си земав уште еден, кажете онлајн каде може да се порача ( да е европска држава) зошто кај мене во Грција го нема

На Flower27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.486
    Допаѓања:
    288.135
    Јас повторно ја нарачав оваа
    Супер се покажа D91E271A-CA09-427C-A64B-58471078A047.png

На Doktor F и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    lo.JPG Барам било што од оваа линија, само да не е нијансирано, на Lookfantastic нема достава за Anthelios Dry Touch/Anti Shine SPF кремите за МК, ај ве молам кажете ми
    каде ги има да ги купам најблиску точно во кој град, аптека? Ако знае некој? Или да се нарача за МК од некаде? На инстаграм на La Roche Македонија, им пишам, постојано немаат.

Последна измена: 27 април 2023
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.707

https://www.annifarm.com.mk/product/la-roche-anthelios-anti-shine-fresh-mist-spf50-75ml/

12. Alice21.

Alice21. Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    [​IMG] Ми го препорачаа од coslovemetics овој СПФ. Исто како ништо да немаш на кожата. Не мрси. Го препорачувам.

На Agness, IamSexyAndIKnowIt и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.124
    И јас дум супер задоволна од истово.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    “Anti Shine” - после ова, повеќе не верувам во Anti Shine SPF крема или спреј.
    4C4B05B1-2433-4B55-9D87-DE5E2D5BF17F.jpeg 672B5D77-09B9-4F70-A743-00FBB0431ECC.jpeg 0E4A643A-A01C-4EEE-9D8E-DC474B3E3533.jpeg

На marchi-cool, Flower27 и Bella__ им се допаѓа ова.
  15. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    296
    Види жал ми е што не ти помогнало ама вака ќе те посоветувам. Ако сакаш мат да ти е лицето значи да нема премногу сјај и себум тогаш би ти препорачала спф минерал со цинк. Он го намалува тој себум што го лачи самото тело природно и ќе ти даде малце како мат ефект и така анти шине баш во смисла. :) се надевам дека овс ќе ти помогне.
    И не кривам никој освен компаниите што пишуваат така зборови колку да се купи и после луѓето да се разочарани и да не ја добијат таа цел што им било ветено на самата амбалажа .

На Chocoholic.girl и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не е тоа проблемот, многу продукти наеднаш користи. А сака резултат за кратко време.
    Ова црвенило не е на арно. Тоа што не и одговара не треба да го користи. Освен тоа, тоа е спреј за заштита. Не може да очекува мат лице на сонце па не е само себум, се потиме и општо повеќе од вообичаено. Треба и вода да се внесува, ја имам читано дека внимава на исхрана и внес на вода.
    Јас би рекла дека е внатрешен проблем,а не надворешен.

На do-re-mi, Bella__ и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.707
    Мене ми е одличен спрејот на Ла рош и многу практичен. Јас мислам дека не е до производот сепак, правиш некоја др грешка. А сега колку се затоплува повеќе времето , ќе се маати кожата повеќе, немој да очекуваш мат кожа на потопло време

18. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    :DЗа исхрана внимавам доста, а вода внесувам по 3л дневно. Лицето од други креми не ми е вакво, само од креми и спреј со СПФ ми е вака. Црвенилото ми се појавува откако ќе го измијам, после тоа се смирува. Јас сликата ја сликав одма после апликација на производот. Сјаен е спрејот, иако пишува дека е anti shine.Така да не мислам дека грешам некаде. Не користам агресивни производи, ниту пак многу производи одеднаш. Одреден период користам едно, друг период друго. Долго време не комбинирам повеќе производи. За потење ич не се потам, проблем.
    @koritsaki @buba4e89
    Останува уште овој на Shiseido да го пробам:D

На Bella__ и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Другарка ми го има овој со сино капаче, и јас пробав од неа. Многу лесна и нежна текстура. Веднаш се впива и ја омекнува кожата.

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.403
    Допаѓања:
    7.926
    За мрсна кожа некогаш тие анти шајн прават ептен проблем. Порано имав ептен проблем со таквите, откако сменив на креми за нормална кожа се врати се во нормала.
    @IamSexyAndIKnowIt и мене сите креми со спф ми прават проблем, излегуваат мозолки и чешање после неколку саати, вчера една на Виши ставив, до вечерта се чешав како шугава. Почнав ретинол да користам и сега се нервирам што немам саглам заштита.

Спрејов од каде го зема?

Позитивно изненадена од оваа нијансирана на Апивита, кога нанесував беше ептен густа и тешка, ама после еден саат се впи во кожата и убаво стоеше, и чудно, до вечерта ич не светнав (просек сјај како и секогаш).

IMG_2280.jpeg